Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan zajlik a pszichológusho...

Hogyan zajlik a pszichológushoz való bejelentkezés?

Figyelt kérdés

Kérlek, ne nézzetek hülyének, de nem vagyok tisztában az ilyen dolgokkal. Szüleimmel nem szeretnék erről beszélni.

Évek óta pánikrohamok gyötörnek és rendszeresen szorongok. Mivel idén érettségizek, jelentősen felerősödtek a tünetek. Mindenképpem szeretnék meglátogatni egy szakembert, de nem tudom hogy zajlik. Szükséges beutaló? Ha nem, akkor is TB támogatott? Magándoki kizárva, nincs pénzem. 18 éves vagyok és pécsi.

2019. jan. 27. 19:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Nézz körül a suliban az orvosi szoba környékén, hátha ott ki van írva, hogy mi az e-mail címe vagy telefonszáma az iskolapszichológusnak. Aztán írsz neki, vagy felhívod, megmondod/-írod, hogy szeretnél egy időpontot kérni. Azt is jelezheted rögtön, hogy inkább délelőtt, vagy inkább délután lenne jó, vagy hogy melyik napon. Lehet, hogy megkérdezi mindjárt azt is, hogy kb. milyen ügyben keresed őt, akkor nagy vonalakban leírod, mint itt. Aztán majd ő mond vagy ír valami időpontot, amiről eldöntöd, hogy jó-e vagy nem. Ha nem, akkor mondd meg, javasolni fog másikat. Ennyi az egész, ne félj.
2019. jan. 27. 19:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs iskolapszichológus.
2019. jan. 27. 19:39
 3/6 anonim ***** válasza:
2019. jan. 27. 21:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2019. jan. 27. 22:38
 5/6 anonim ***** válasza:
63%
Pánikrohamokra nem pszichológus, hanem pszichiáter szükséges. Kell beutaló, amit a háziorvosod ír meg, tehát először hozzá fordulj. Ő megírja a beutalót, majd telefonon időpontot kérsz a helyi mentálhigiéniás központban (legalábbis nálunk kell időpontot kérni, gyanítom, hogy mindenhol), és utána mehetsz a kapott időpontban. Háziorvosod megmondja azt is, hova fordulj, hol kell időpontot kérned.
2019. jan. 27. 22:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én csak egyszerűen felhívtam a helyi pszichiátriát és kértem egy időpontot telefonon, két héttel később már ott is csücsültem a dokinál.
2019. febr. 8. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!