Lehetséges, hogy a szervezetem hozzászokott a Sertralinhoz?
Sertralin-Teva-t illetve Sertralin-Sandozt írt fel az orvosom kb. fél éve. Az első 2 hónapban 50 mg majd 100mg dózis, jelenleg is.
Az észrevételem az, hogy ez a gyógyszer volt a legjobb amelyet valaha szedtem, minden tünetemtől megszabadultam, emellett még energiát is adott.
Nagyjából egy hónapja viszont ismét előjöttek a szorongások és a mélyebb debresszió. A gyógyszert ugyan úgy szedem bár elég gyakran előfordul, hogy nem azonos időpontban veszem be sajnos (van, hogy elfelejtem reggel és este pótolom(volt olyan gyógyszerem amelynél az orvos szerint mindegy volt bár lehet itt ez is lehet a rosszabb állapot hátterében)).
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Orvosom szerint nem tud “hozzászokni” a szervezet.
Kérem szépen azok ne válaszoljanak miszerint a “bogyókat el kell hagyni és amúgy is biztos gyógyszerlobbi miatt írta fel az orvos”
Mindenkinek előre is köszönöm! Menni fog a zöld kéz!
Engem a szertralin szétpörget, mikozben egesz nap komas vagyok.. este ejszaka alvaszavarokat okoz.
Probaltam letenni de hasmenest es idegesseget okozott. A hozzaszokad sem volt leanyalom.
Ejszakara Miagent szedek az bevalt attol erzem jobban magam. A szertralin egy rakas...
Mindenkinek mas valik be, es az se mindegy mire kapod.
Egy lópén.szt placebo! Ne hallgass a sok ostobaságra itt fentebb, gőzük nincs arról, hogyan lehet egy gyógyszert egyáltalán engedélyeztetni, egyik legfontosabb része történetesen a placebohatás kiszűrése.
Én hosszú évek óta szedem, semmi ilyesmit nem tapasztaltam, kitűnő szer, nálam 0 mellékhatással. Azt viszont tudni kell, hogy "csak" szorongásra és pánikra szedtem. A depresszió az sokkal kevésbé egzaktabb és ezért jelenleg nehezebben fogható meg gyógyszerrel. A bevétel időpontja amúgy nem számít, de én harmadolom a napi adagot, hogy egy-egy elfelejtés ne járjon akkora kieséssel. Teljes napi adagot viszont tényleg nem jó kihagyni, pláne aztán duplázni emiatt.
Megpróbálhatod esetleg a Stimulotont (szintén szertralin) én csont nélkül tértem át rá, mikor megszűnt egy másik gyártó terméke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!