Van köze a körömrágásnak az idegrendszerhez? Hogy szokjam le róla?
21 éves koromig rágtam a körmöm,de tövig...Sokszor észre sem vettem,hogy rágom,annyira megszokottá vált számomra. Lehet idegi alapú is,de általában inkább egyfajta pótcselekvés.Nálam legalábbis biztosan az volt,ugyanis az idegállapotom/környezetem nem változott semmit,mégis teljesen leszoktam róla lassan 5. éve.Viccesen fog hangzani,de tényleg nem "kamu":én fogadásból szoktam le róla!Az egyik barátnőmmel fogadtunk,azt mondta,sose hagyom abba a körömrágást.De én nyertem:) Néha előfordultak "visszaeső" fázisok mikor ideges voltam,lerágtam 1-et 1-et,de ma már el sem tudnám képzelni.Azóta sokan dicsérik a kezeimet és a körmeimet,ami nagyon jólesik.Szerintem csak akaraterő kérdése a leszokás.Ha viszont idegi alapú (állandóan feszült vagy,szorongó,vagy stresszes),akkor lehet,hogy valami nyugtató hatású készítmény segítene.
24/L
nekem is volt ilyen körömrágós időszakom.
én úgy szoktam le, hogy vettem legalább 6 csomag rágót. amikor körmöt akartam rágni elkezdtem rágózni. és bejött.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!