Az ember átlagban milyen időre képes visszaemlékezni? 3-4 éves koráig?
Figyelt kérdés
remélem jó a témakör.
Tehá pl 25-30éves fejjel, általában mire lehet visszaemlékezni gyerekkorból? Van erre szabály hogy általában mikor kezdenek el raktározódni az emlékek? Mertén csecsemőkoromról semmire sem emlékszem.
2010. júl. 2. 21:32
1/13 anonim válasza:
Hát átlagban 3-4 évesig aligha. Én közel hetven vagyok és 2év 3 hónapos koromtól van egyértelmű emlékem igaz hogy az elég szignifikáns hiszen háború volt.
2/13 anonim válasza:
Nem tudom, de arra emlékszem legrégebbről, hogy ültem az etetőszékben és anyu tömött vmi darakása szerű kajával, én meg azt gondoltam magamban, hogy még le sem nyeltem, ez meg már adja a következőt! Ez annyira tisztán megmaradt! Meg arra is emlékszem, amikor apu a kezében tartott és úgy a vállán, vagy hogy (nemtom elmagyarázni) és sírtam vagy csak csorgattam a nyálam és arra gondoltam, hogy ez neki nem undorító-e?
3/13 anonim válasza:
Nekem van emlékem 8 hónapos koromból is. De az öcsém rajtam is túltesz.
Amikor még pici volt, mesélte anyunak, hogy ...és amikor a hasadban voltam, akkor amikor elestél, akkor nagyon megütöttem a fejem. És igen anyu elesett amikor az öcsém a hasában volt. Ha jól emlékszem a 7. vagy a 8. hónapban volt.
4/13 anonim válasza:
Az ügyes!
Nekem a legrégebbi emlékem a 3. születésnapom volt...
Kristálytisztán emlékszem, marcipántortát kaptam.
5/13 anonim válasza:
nekem első emlék 12. éves koromból és most vagyok 22 :S
6/13 anonim válasza:
Én arra sem emlékszem, hogy tegnap mit csináltam. :D
7/13 anonim válasza:
2-3 éves kor előttről nem nagyon.
8/13 A kérdező kommentje:
érdekes. Tegnap meditáltam, és eszembe jutott egy olyan emlék, ami 7 hónapos koromból való. Édesanyám mondta, mikor elmondtam neki ezt.
2010. júl. 3. 11:14
9/13 anonim válasza:
Nekem az az emlékem, olyan 1.5 éves lehettem, pelus volt rajtam és az új házban kellett a szobám mintáján kiválasztani, csillagos-nyuszis lett:D
10/13 anonim válasza:
Én 9-10 éves kromig tudok visszaemlékezni :S (13/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!