Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen szindróma az, amikor...

Milyen szindróma az, amikor valaki nem látja az arcokat?

Figyelt kérdés
LifeNetworkon láttam, de nem emlékszem a nevére. Úgy tudom, többféle hasonló szindróma is létezik, tudnátok felsorolni párat? (Azt hiszem az agylebeny sérülése miatt jön létre, hasonlóan az Idegenkéz-szindrómához.)
2010. júl. 2. 19:14
 1/6 anonim ***** válasza:

agnóziák közé tartozó betegség!

egyéb ilyen: vakság!

2010. júl. 2. 19:22
 2/6 A kérdező kommentje:

[link]

Valami ilyesmi, annyi a különbség, hogy itt "A betegek nem ismerik fel ismerőseik arcát, olykor még a saját arcukat sem, annak ellenére, hogy a látásélesség és az általános intellektus sértetlen marad."

Amit pedig én szeretnék megtudni, ott nem is látják az arcokat.

2010. júl. 2. 19:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Az ember akkor nem látja az arcokat, ha megvakul vagy a látása tompa (az utóbbi felléphet pl. makuláris elváltozásnál).

Prosopamnesia esetén a beteg nem tudja felidézni az arcokat, azaz képzeletben, emlékezéskor "nem látja" őket.

2010. júl. 3. 04:09
 4/6 A kérdező kommentje:
De, ha nem vak. Teljesen éles a látása, de az arcokat elmosottan látja.
2010. júl. 3. 11:18
 5/6 anonim ***** válasza:
prozopagnózia-arcfelismerési képtelenség
2010. júl. 3. 16:40
 6/6 anonim ***** válasza:

ma 11:18

Olyan állapot nincs. Aki képtelen az arcfelismerésre, az nem életlenül látja az arcokat, hanem nem ismeri fel őket.

2010. júl. 3. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!