Pszihológushoz kell menni ha évek óta olyan mértékben gyűlölöm magam, hogy nem bírok tükörbe nézni?
a basic baj, hogy "ellene szegülsz" a mostani állapotodnak és nem elfogadod kiindulási pontnak, amiből minden helyzetben a legjobbat igyekszel tenni. Ezzel a ellene harccal csak keményíted, növeled.
Lao Ce: "A lágy legyőzi a keményet, a gyenge az erőset. A hajlékony felette áll a hajlíthatatlannak. Ha uralni vágyod a dolgok rendjét, eggyé kell válnod vele. Hagyd, hogy az út vezessen, s célod majd rád talál."
Lao Ce 43
"A lágy legyőzi a keményet.
Az anyagtalan behatol a szilárdba.
Ebből világlik ki a cselekvésnélküliség értéke.
Tanít szavak nélkül, tökéletesít a maga példájával.
A világon csak kevésnek sikerül ez."
Én csak megerősíteni tudom az 5-öst. Én is TB-s terapeutához járok, bár neki pszichiáter az alap végzettsége, nem pedig pszichológus.
Szerintem nagyon jó szakember, szimpatikus is (csak így tudunk együtt dolgozni, mert ez egy bizalmi szakma), úgyhogy nem érzem úgy, hogy fizetősre kellene váltanom. Attól, hogy valakinek magánpraxisa van, még nem biztos, hogy jobb, lelkiismeretesebb.
Szóval vágj bele. Akár pszichoterápiás központot is felkereshetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!