Nagyon hipohonder vagyok, pszihológushoz kellene mennem?
Ki voltál már vizsgálva, hogy biztosan tudd, hogy semmi bajod?
A rákos betegek többségét a háziorvosuk hazaküldi, hipochondriának véve a tüneteket.
Először is,szerintem is fontos lenne hogy abbahagyd az olvasgatást ilyen dolgokról. Keress mást helyette,ne is nézz semmilyen betegségről szóló cikket.
Másodszor,meg 16 éves vagy..Nagyon fiatal még, nem szabadna ilyenen stresszelned. Nekem is ugyanez vol 14 éves korom körül, a mai napig néha megtudok ijedni már kisebb dolgoktól is hogy biztos valami komoly,de megtanultam kezelni,és nagyon sokat javult a helyzet. Amikor már vagy egy éve minden egyes nap attól féltem hogy aznap éppen mitől halhatok meg, rájöttem hogy ezzel csak saját magamat teszem tönkre lelkileg,semmi értelme az egésznek, és nem akarok egész életemben rettegésben élni,úgy hogy közben egyébként semmi bajom sincs. Nekem elég volt ennyi,hogy beláttam mennyire hülyeség amit csinálok,illetve ezzel együtt többet is kezdtem el kimozdulni, barátaimmal voltam sokat,nekem ez is segített. Esetleg még ha sportolnál,talán az is elterelné a figyelmedet. Szerintem kezdetnek próbáld meg ezt,nem muszáj egyből pszichológushoz menni. Csak ha úgy érzed , hogy magadtól tényleg nem tudod ezt legyőzni.
Nem voltam még ilyen kivizsgáláson soha, ugyanis a legtöbb ilyen pár nap alatt elmúlik amire ezt szokom hinni. Vagy nem is arről a betegségről van szó. A rákba egyáltalán belegondolni is félek, sőt hangosan kimondani se merem. Múlt hêten volt egy kis agyrázkódásom és attól voltam megijedve hogy agyrákom lett, de mint kiderült a fejbőrön lévő sebet hittem annak... Én úgyhiszem magamról hogy többnyire egészséges vagyok mégis a paranoia....
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!