Szerintetek érdemes tb-s pszichiáterhez fordulni?
IGEN! Érdemes. Természetes, hogy a rémhírek terjednek a leggyorsabban.
Embere és orvosembere válogatja hogy milyen lesz egy terápiás kapcsolat. Nem kell az elsőnek bejönni, lehet, hogy az 5. lesz jó.
Van lehetőség ingyenes kezelésekre is, a családsegítőben is kell lennie pszichológusnak vagy tudják (ki tudják deríteni) , hogy merre menj tovább.
Az ilyen jellegű gondokat fontos, hogy az ember a helyén tudja kezelni, s igen nagy segítség a szakember ebben. Szemely szerint azt gondolom, hogy asz egyetlen.
Igen. Nekem van egy tartós betegségem, ami miatt szinte rendszeresen kell járnom gyerekkorom óta, így több orvosnál is megfordultam már, soha nem voltam még magánrendelésen.
A tb-s pszichiáterek a rémhírekkel ellentétben mindig nagyon kedvesek, figyelmesek voltak, rendesen kivizsgáltak, gyógyszert csak akkor írtak fel, ha nagyon muszáj volt (pl. előjöttek a depressziós tüneteim vagy a pánikbetegségem) és mindig mondták, hogy ezeket lehetőleg ne szedjem tovább 2-3 hétnél. Inkább a pszichológushoz szoktak beutalót adni, mindig az foglalkozik velem többet. A tb-s pszichológus pedig minden páciensre rászán 45-50 percet, semmivel sem foglalkozik veled kevesebbet, mint a fizetős.
Ettől még persze lehetnek olyan pszichiáterek (biztos vannak is), akik nagyon gyógyszerközpontúak, akiket nem nagyon érdekel, hogy a páciens meggyógyuljon, biztosan nem alaptalanok ezek a pletykák. De egyébként én olyantól még nem hallottam erre panaszt, aki valóban járt volna ilyen rendelésen, ez inkább csak úgy benne van a köztudatban szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!