Mennyire vegyem komolyan? Érdemes lenne pszichiáterhez menni?
Nos, az a helyzet hogy az utóbbi 1 -2 évben, de főleg most egy pár hónapja a kelleténél sokkal szétcsúszottabb vagyok. Nagyon sokat iszok, mivel jól funkcionál szorongásoldóként. Tapasztalok magamon elég sok mentális betegségre utaló tünetet :
Rossz jövőkép, motiválatlanság, állandó szedáltságra való törekvés, hangulatingadozás (egyszer fel vagyok dobva, máskor pedig az öngyilkosságról fantáziálok, ez naponta többször is változhat), önbizalomhiány, tompa érzelmek (nem igazán vagyok képes megélni az érzelmeimet, olyan mintha csak a töredékét érezném) nagyon sokat eszek, rendszertelenül alszok, nagyon önpusztító életvitelem van, szinte az egész napot itthon töltöm, mindig törekszem arra hogy kerüljem a gondolataimat, sokat szorongok, illetve esetleges pszichoszomatikus fájdalmakról is tudok beszélni, mivel az ízületeimben és a bordaívem alatt gyakran érzek fájdalmat.
Mennyire érdemes ezeket komolyan venni? Nem különösebben érzem magam rosszul, nagyon közömbös vagyok mindennel szemben. Lehet hogy csak azért nem érzem a helyzet komolyságát mert hozzászoktam, valószínűleg ti objektíven jobban meg tudjátok ítélni.
Keressek fel egy pszichiátert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!