A barátnőm szerintem öngyilkosságot tervez. Kihez tudok fordulni? Van olyan szervezet, amelyiket ha felhívom, akkor tudnak segíteni?
Itt nézelődj szerintem. Vagy hasonló helyeken. Van valami lelkisegély szám is, bár azt neki kellene talán hívni, de lehet, hogy neked is tudnak segíteni.
Honann tudod hogy öngyilkosságot tervez? Neked mondta el hogy meg fogja magát ölni?
Nem tudom hány évesek vagytok,de szerintem mindenképp értesítsd a szülőket,besézljetek vele,vigyék pszichológushoz.
Miért mond neked ilyet? Beszéltetek róla,vagy elmondta az érzéseit vagy mi történt? Nem tudok elképzelni egy helyzetet ahol egy beszélgetés keretein belül az egyik felemlíti hogy megöli magát. Csakis figyelem felkeltésből,önsajnáltatásból mond ilyet valaki annak,aki a barátja. Úgy értem,akik tényleg megölik magukat,azok nem gyakran "fenyegetőznek" vele,aki meg akarja tenni,az meg is teszi.
Ez abból a szempontból jó,hogy csak figyelmet akar kelteni,segítéget kérni,szóval szerintem nem késő. Nem tudom mi a probléma,de a szüleinek is segíteniük kell,pszichológussal beszéljen mindenképp vagy emberekkel akik hasonló cipőben járnak. Semmi sem lehet olyan szörnyű hogy ez legyen a megoldás. Én is sokszor voltam depressziós,öngyilkos hajlamű fiatal korom során,de a terapeutám segítégével teljesen kilábaltam belőle. Meg lehet oldani mindent. Beszélj vele. Szerintem támogatásra,segítségre van szüksége!
Mondjuk ajánlani nem ajánlom az öngyilkosságot akkor sem senkinek, ha boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!