Hogyan kell feldolgozni szeretted elvesztését?
Azt mondjàk az idö mulàsàval gyogyulnak a sebek.
Nekem édesapàm 7 éve hagyott el örökre.
Soha nem birtam,és nem is fogom felfogni,hogy miért kellett pont neki meghalnia.
Bàr màsik oldalrol ézve,nyugodtabb vagyok,mert tudom,hogy neki màr nem kell szenvednie.
Megnyugodt örökre,és azt is tudom hogy ö làt engem.
Valahànyszor döntést kell hoznom,mindig ugy döntök,hogy tudom ö is büszke lenne ràm.
Csak a vele eltöltött szép pillanatokat idézem fel magamban.
Sokat beszélek hozzà,mintha itt lenne.
Egyszer nekünk is meg kell halnunk,ez a sors.
Majd egyszer talàlkozok vele ujra,addig is ugy élek,hogy ha talàlkoznom kell vele,boldog lehessen,ne csalodjon bennem.
Az anyukám 10 éve halt meg de azóta sem dolgoztam fel.
Nem tudom elfogadni hogy fiatalon meghalt, én is szinte gyerek voltam még. Egyik barátnőmnek 5 éve halt meg az édesapja, hirtelen. És túl van rajta. Hogy hogyan? Hívő. Amikor meghalt az apja, rögtön elfogadta hogy Isten magához szólította, és ez neki jó. Hiányzik neki de nem fájdalmasan. Így lehet szerintem csak feldolgozni egy szerettünk elvesztését. De sajnos nem választhatjuk meg, hogy hiszünk-e vagy sem. Én is szeretnék, mégsem megy.
Köszönöm a válaszokat!
Azt mondják az idő majd csökkenti amit most érzek de, hogy mennyi idő kell majd kiderül.
Ha vegkepp ugy erzed, hogy nem tudod feldolgozni az elveszteset, fordulhatsz szakemberhez is, segitsegert. A Gestalt-fele pszichologiaval rengetegen foglalkoznak Magyarorszagon is, a "szekes" modszer pedig nagyon hatasos, segit tullepni a halal miatti szorongasodon.
~mano
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!