Social anxiety? Valakinek van még? Mit lehet tenni ellene?
Bővebben itt olvashattok róla(ha esetleg az angol neve nem ugrik be, magyarul nem tudom pontosan leírni):
Ha esetleg neked is hasonló van bajod, problémád van, akkor írj.
Ha tudsz rá megoldást, akkor segíts légy szíves :)
mert már szeretnék "meggyógyulni" :/ (vagy legalábbis jobbé tenni a napjaim és az életem) :)
Nálam az a helyzet, hogyha a barátaimmal beszélek és nincsenek idegenek a közelben, akkor semmi gond nincs, egyáltalán nem vagyok feszült. De ha pl. a metrón beszélgetek, akkor rohadtul kínosan érzem magam...
Ja és mindez egyáltalán nincs a neten, csak élőben tapasztalom ezt(esetleg akkor, ha befolyásol vmi fontos dolgot a való életemben, [ezt megint nehéz leírni, hogy mik ezek, fura] :D)
Buszon volt, hogy inkább nem ültem le az üres helyre, mert úgy is tudtam, hogy ilyenkor rengeteg idős ember utazik, és pár megálló múlva úgy is át kéne adnom a helyemet, ilyenkor általában elkezdenek velem beszélgetni, aminek kicsit örülök, de eléggé kínosan érzem magam, igazából nem is tudnám leírni szavakkal, hogy pontosan milyen érzést élek át, csak annyi hogy ez számomra rossz érzés. A családom nem igazán érzi át a problémámat, elkönyveltek visszahúzódónak... Ők rendkívül szociális emberek, képesek beszélgetni órákon át vadidegenekkel szinte bármiről :D Én meg abba is belepirulok néha, hogyha megszólít egy ismeretlen... Irigylem őket :D
De az talán szerencsés, hogy legalább a barátokkal/közeli ismerősökkel/családtagokkal tudok normálisan beszélgetni, anélkül hogy bármi rossz érzést éreznék(elpirulás, görcs, kézremegés, izzadás, stb.)
Bocsi, ha kicsit érthetetlen volt vagy fura, tényleg nehéz ezt számomra megfogalmazni, hogy mi a problémám :)
"hogyha a barátaimmal beszélek és nincsenek idegenek a közelben, akkor semmi gond nincs, egyáltalán nem vagyok feszült."
Nálam is ugyanez. Hangos és beszédes vagyok baráti körben, be nem áll a szám, folyton nevetettem őket. Idegenek között meg mint egy kisegér. Neten nekem sincs problémám, simán írom ezt a hozzászólást, minden gond nélkül.
Jelen! Legjobb megoldás, hogy elfogadod magad. Illetve akár nyíltan vállalod (az amúgy nagyob gyakori) problémádat.
Ha ez meg van, vele együtt a tünetek is enyhülnek
Megint én, 7.
Hát igen, az egyetem és gimi nekem is kemény volt. Szerintem legtöbbünknek ez a lenehezebb időszak. Kitartást annak aki most csinálja!
Pth.
Thalassaház, sok betegnek segített már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!