Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik olyan, hogy valakinek-...

Létezik olyan, hogy valakinek- akármennyire erőlteted- nem jut eszedbe az arca?

Figyelt kérdés

Nekem most ez van. Egy pár embernek, de köztük anyámnak, barátnőmnek egyáltalán nem jut eszembe az arcképük. Van viszont akié tisztán beugrik, például haverjaimé. Teljesen véletlenszerű. Létezik ilyen? Mitől lehet? Mire véljem az okát? Már tegnap is ez volt! Hogy tudok tőle megszabadulni? Nagyon idegesítő!

16/F

2010. máj. 22. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen már nekem is volt :D Ne erőltesd felejts el, előbb-utóbb be fog ugrani:D Vagy keress róluk egy fényképet :D
2010. máj. 22. 11:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Én amióta az eszemet tudom, senkinek nem tudnám leírni az arcát.Se anyámét sem a saját gyerekemét.Egyszerüen olyan rossz az arcmemóriám, hogy ha egy perce láttam valakit sem tudom hogy hogy néz ki.

De épp emiatt sokkal jobban emlékszem olyan jelentéktelen eseményekre, ami több éve történt.

Az okát nem tudom, viszont lehet a képmemóriát fejleszteni.Keress rá neten, biztos találsz valamit.

2010. máj. 22. 17:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem még nem volt ilyen,ha tudtam a nevét.De ha nekem nem mondják el a nevét valakinek,és mégis láttam már,akkor ha mondják a nevét,akkor nem tudom,hogy kiről van szó.Merthát ugye akinek nem tudom a nevét,azt idegen embernek tekintem,bármennyiszer is láttam.Azt mondom,hogy láttam már,de nem tudom a nevét.:S

De a te eseted az nekem kissé furcsa..16 éves vagy,és anyudnak az arcát nem tudod felidézni??Ez nekem szokatlan.Sokat láttad már anyudat,nem?Szerintem egy-egy mérges pillanatát elkaptad már!!Szóval arra emlékezni kellene,ha csak nem keveset vagy anyuddal,és kitörlődik a beszélgetéskor az arckifejezései.

Nekem sosem törlődnek az ilyen adatok..

2010. máj. 23. 22:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem tudom, eléggé fura. Rengeteget találkozok vele, vele élek. Amikor meglátom, semmi szokatlan nincs, de így most nem tudnám lerajzolni. Egyszerűen nem ugrik be a kép, ahogy itt van velem szemben. Csak azt nem tudom, hogy ez régen is így volt-e, és csak most figyeltem fel rá, vagy ez új dolog. Nemértem. Mostmár igazából annyira nem érdekel, majd ha sokáig ilyen marad, akkor megpróbálok tenni vele valamit. Köszönöm szépen mégegyszer a segítségeteket!

2010. máj. 27. 23:41
 5/6 anonim ***** válasza:
akkor fordul elő, ha valakit gyakran látsz, pl rokon, vagy olyan barát, akivel napi kapcsolatban állsz.meglehetősen átlagos és gyakori jelenség.nincs összefüggésben az arcmemóriád minőségével
2010. jún. 8. 20:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen? És ez ellen nem lehet semmit tenni? Veled is így van, és te beletörődtél?
2010. jún. 9. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!