Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tennétek ha ilyen lelki...

Mit tennétek ha ilyen lelki állapotban lennétek mint én? 32 N

Figyelt kérdés
Tudom hogy már nagyon unjátok az ilyen kérdéseket. De úgy érzem magam mint egy élő halott. Belefáradtam a szegénységbe, a sikertelenségbe, a sorstalanságomba, mindenbe. Semmi pozitív hatás nem ér. És észrevettem hogy rettenetesen hiányoznak pont azok a dolgok, amik löketet adnak legalább. Mindenki kap néha-néha egy mosolyt, egy jó szót, de én semmit végképp. Nagyon lesújtó ez a hatalmas szomorúság, amit érzek. Itthon nem kell dolgoznom, viszont nagyon rossz hatással vannak rám. Anyámékkal lakok, de úgy érzem megfolyt ez a helyzet. A gerincem miatt nem birok dolgozni, kibírom valahogy nagy keservesen. Igaz, itthon nem kell dolgoznom, viszont pszichikailag nagyon megvisel, hogy nem vagyok emberek közt. Nincs kihívás, se semmi magánélet-nem a szexre gondolok, hanem semmi magánszféra végképp. Most tél van emiatt egyrészt jó, hogy nem kell a fagyban-jégben kora hajnalban kelni, meg minden, ez igaz, de lelkileg totál lehúz ez a helyzet. Ti mit tennétek? Azt hiszem tavasszal megint megyek valami munka után mert nem bírom itthon. Bár depressziósan fel sem vennének, de el szoktam titkolni, különben nem vennének fel egyáltalán. Erős depressziós vagyok, öngyilkos jelölt évek óta. A gerincem meg totál káros. Mit tennétek a helyemben? Inkább a munka, vagy inkább itthon kínoztassam magam? Egyébként itt a környéken nincs lehetőségem, más városba messze itthontól kell mennem, munkaszálló idegenekkel-akik egyből kikapnak rajtam, észreveszik egyből a gyenge lelkivilágomat. Hacsak egy hónap múlva nem mennék valami lakbérbe, és úgy járnék el melóba. Melyiket választanátok? Én egyiket sem birom már pszichikailag de itthon rettenetesen rossz. A munkába persze meg kell fizikailag is felelni, eljátszani hogy okés vagyok, minden rendben. Tanács?
2019. jan. 22. 23:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Menj el orvoshoz, antidepresszánsok majd segítenek.
2019. jan. 22. 23:17
 2/14 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, erre nem is gondoltam. Bár, már hét-nyolc éve szedem őket, és életem végéig szednem kell, pedig már rohadtul unom. Mindegy, talán nem kellett volna feltennem ezt a kérdést. So sorry.
2019. jan. 22. 23:27
 3/14 anonim ***** válasza:

Szólni kell az orvosnak, hogy nem működik a gyógyszer. Lehet erősebb adag kell vagy váltani kell más gyógyszerre. Terápia is jó lenne mellé, ha van rá pénzed.

Én még nem hallottam olyanról, hogy valaki 7 éve szedi az antidepresszánsokat és egy kicsit se lett tőlük jobban. Általában már az első hónap végén érezhető a javulás.

2019. jan. 22. 23:32
 4/14 anonim ***** válasza:
Az egy dolog hogy lehet nem jók a gyógyszerek, a fő probléma hogy nem jársz el közösségbe. Én is ezt csináltam sajnos az elmúlt hónapokban és szörnyen éreztem magam. Keress valami könnyebb munkát, nem tudom mi a baj a gerinceddel, de járhatnál gyógytörnára, úszásra, addig sem otthon vagy.
2019. jan. 22. 23:40
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem merem megmondani neki, hogy erős öngyilkos érzéseim vannak. Szégyellem. Amúgy is minek? Ha beszedem a dilibogyókat, mindet ami ki van írva, akkor meg egész nap csak álmos vagyok. Elnyomják ezeket az érzéseket, de cserébe olyan vagyok mint aki bedrogozott. Valamelyik nap azon gondolkodtam hogy felvagdosom magam. Nem veszítenék semmit vele. Életem úgy sincsen. Érlelgetem magamba ezt a tervet, nem tudom mi tart vissza hogy meg is tegyem. Magam sem tudom.
2019. jan. 22. 23:43
 6/14 A kérdező kommentje:
# 4 Szerintem is az a fő probléma. Valahogy már kihúzom tavaszig.
2019. jan. 22. 23:45
 7/14 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Én elmentem pszichológushoz is, de csak 3 alkalomig jutottam. Ott is azt állapítottuk meg hogy társaságban kellene lennem többet, mert akkor kevesebbet gondolkozok a "valóságon". Én nem akartam öngyilkos lenni soha, csak teljesen reménytelennek és értelmetlennek gondoltam mindent, egész nap aludtam és nem mentem sehova. Pszichológus után már a psziciáteren is gondolkodtam hogy gyógyszert szedjek, persze tisztában voltam ennek hatásaival és el is vetettem a gondolatot hogy egy életre függővé tegyem magamat ezektől 24 évesen. Január elején elmentem egy társasággal egy pár napos programra, régen nem éreztem magam ennyire jól, amikor vége volt persze nem maradt meg a hangulat, de azóta is jobban vagyok kicsit. Neked is tanácsolom ha sokszor nincs is kedved, erőltesd magadra hogy akárcsak sétálj egy kicsit a szabadban, úgy is több inger ér mint a 4 fal között.
2019. jan. 22. 23:54
 8/14 anonim ***** válasza:

A legfőbb bajod, hogy nem kommunkálsz az orvosoddal.

Nem normális, hogy fáradt vagy a gyógyszerektől, csak szólni kellene, hogy felírjon neked egy másikat. Vannak antidepresszánsok direkt erra az esetre, pl. Stimuloton. Illetve, ha nem mondod el neki rendesen a tüneteidet, akkor csodálkozol, hogy nem hat a gyógyszer? Szólni kéne, hogy még mindig öngyilkos gondolataid vannak.

Bocs, de totál feleslegesen szedted 7 évig a gyógyszert, ha a legelején szóltál volna az orvosnak, hogy nem hat, amit szedsz, akkor éveket spóroltál volna meg.

2019. jan. 22. 23:57
 9/14 anonim ***** válasza:
Meg kell beszélned az orvosoddal a problémákat! Ez legyen a legelső. Nem eltitkolni meg hazudozni hogy "jól vagy". Ha rendben sikerülne beállítani a gyógyszeradagod, nem lennél kábult egész nap. De a dozírozáshoz idő kell, hetek. Emellett szedj Magnézium B6 készítményt, vagy vitaminkomplexet. Próbálj kicsit feltöltődni. A gerinced miatt gondolom csak kíméletesen mozoghatsz, esetleg gerinctornát próbálj, kocogást, vagy csak simán menj ki sétálni a levegőre minden nap. Legyen egy célod, hogy igenis minden nap kimégy pl. 1 órára ha esik, ha fúj. Legelőször ezeket tudod tenni, közérzetjavító apróságok. A következő lépés legyen a közösségbe járás. Akár könyvtárban olvasgathatsz, kávézóba beülhetsz stb. Ha javul az idő töltődj fel napfénnyel. De ezeket addig is csináld. Ha ezek már megvannak, utána kezdj el munkát keresni stb. A hosszú távú célok később jöjjenek. Fontos hogy haladj lépésenként előre, ne várd azt hogy pl. 1 hét múlva ezektől jobban leszel, ahhoz több idő kell, de nem szabad feladni. Tehát: gyógyszerbeállítás, vitaminfeltöltekezés, testmozgás, kimozdulás, közösség, majd hosszabb távú célok. Ne felejtsd el, hogy neked kell tenni azért hogy jobban légy. És mindenképp igyál megfelelő mennyiségű folyadékot! Télen is napi 2 liter elengedhetetlen a megfelelő kémiai folyamatokhoz, stb. Kívánok mielőbbi jobbulást. 31/N
2019. jan. 23. 00:35
 10/14 A kérdező kommentje:
Akihez járok pszichológus és pszichiáter is. Gondolom tudja hogy öngyilkok hajlamú vagyok, amíg nem csinálok magammal valamit senki sem fog komolyan venni. Meg nem is érdekel senkit, de ez természetes, az én gondom hogy mi zajlik bennem. Szerintetek érdekli őt hogy mi a tervem?
2019. jan. 23. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!