Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ögyilkos akarok lenni, elegem...

Ögyilkos akarok lenni, elegem van. Megéri annak lenni? Úgy sincs semmi az élet után.

Figyelt kérdés
22/N vagyok, és elegem van , túlérzékeny vagyok mindenre és félek hogy egyszer már nem fog visszatartani az hogy mi lesz a családommal és megteszem :’( nagyon gyakran van sírhatnékom és egy csomó mentális bajom van, asperger, borderline, kényszerbetegség és sztem depresszió is. Ha megteszem akkor mar teljesen mindegy lesz hogy a családommal mi lesz mert én már örökre kikapcsolok? Ugye?

2019. jan. 20. 12:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Irigylésre méltó a kitartásod. Én a helyedben folytatnám az életet.
2019. jan. 20. 12:50
 12/20 anonim ***** válasza:

mivel foglalkozol? jársz azért valamilyen terápiára?

esetleg az segíthetne, hogy találsz egy hobbit, aminek élhetsz szívvel lélekkel és az energiádat inkább ebbe ölöd, kevesebb marad az érzelmeid ennyire intenzív megélésére, vagy akár olyan hobbi, amibe konkrétan érzelmet fektetsz

vagy amit az orvosok nyilván nem ajánlanak, valami spirituális lélekmegértő dologba belekezdeni, nem ilyen szektásokra gondolok, meg átverősekre, hanem ősibb filozófiákra, akár meditálás, ahol te egyedül vagy a lényeg

esetleg mesélsz kicsit, hogy mik érdekelnek, miket csinálsz?

2019. jan. 20. 13:07
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

Keress fel mindenképp egy jó szakembert!

Azt, hogy mi történik a halál után, senki sem tudja biztosan. Lehet hogy kikapcsolsz. Sokan hisznek a lélekben, ami még a Földön marad egy kicsit, majd a túlvilágra költözik. Mindkettő lehetséges.

De ne hidd, hogy a családodat nem fogja érdekelni. Sajnos történt ilyesmi az ismerősi körömben, a srác olyasmiért akasztotta fel magát, amiből könnyen ki lehetett volna lábalni, ha segítséget kér. A családja a mai napig nem önmaga, pedig még 2008-ban történt. Mindenki magát okolja, amiért nem látta előre hogy ez lesz.

2019. jan. 20. 13:31
 14/20 anonim ***** válasza:
22%
Ne higgy a pszicho-izéknek! Egy havi B komplex vitamin megoldja a problémaidat, amik (akár hiszed, akár nem) pusztán a minőségi éhezés következményei. A dokik persze ezt nem mondhatják el, mert ugrik a flottakedvezmény, meg a hawai nyaralás.
2019. jan. 21. 18:03
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Miquel!

Gondolom Te is olyan ember lehetsz, aki a homeopátiás szereknek köszönheti az életét, ugyanis a szülei azt szedték fogamzásgátló gyanánt.

Zsófi

2019. jan. 21. 20:46
 16/20 anonim ***** válasza:
45%

Nem, Kedves Zsófi!

Értelmiségi körökben a családtervezés már az én fogantatásom idejében (61 éve) is ismerős és alkalmazott fogalom volt. Annyira, hogy sajnálatos módon sohasem született testvérem, pedig e jobb sorsra érdemes világnak megjárt volna még néhány, az én nem akármilyen génjeimhez hasonlóval felszerelkezett emberpéldány. Szüleim eme mulasztását én pótoltam is rendesen. :-))

Visszatérve a fent jelzett időpontra egyébként, akkoriban minőségi nem, legfeljebb mennyiségi éhezés volt jelen, de ez a mi családunkat nem érintette.

Az 1964-től 1997-ig eltelt időszak alatt azonban 95%-kal !!! csökkent a zöldségek/gyümölcsök vitamin- és ásványi anyag tartalma. Erről te (korodnál, valamint érdeklődési körödnél fogva) nyilván nem tudsz, mert különben nem próbálnád kérdezőt eltántorítani egy olyan projekttől, ami ártani semmiképpen, javítani viszont nagyon is valószínűen tudna. De hát ugye, kibicnek semmi se drága...

2019. jan. 22. 14:15
 17/20 anonim ***** válasza:

Vallástól eltekintve, az életnek úgy tűnik, hogy nincs objektív értelme. Még ha úgy vallod, hogy "de van", akkor sincs, hiszen az, amit te vallasz, nem feltétlenül hat ki arra, amit én vallok. Ha a keresztény vallásnak a Bibliában leírt dogmái lennének az abszolút igazság, még akkor sem lenne. Magyarázat: A vita kedvéért fogajuk el, hogy a keresztény vallás az abszolút igazság. Ha Istent egy festőként képzeljük el, akkor a világ, amit teremtett a festmény. Istennek volt egy látomása, amit vászonra vetett. Viszont egy festmény mindenkiből más benyomást vált ki. "Death of the painter/author, ect." Ez annyit takar, hogy egy remekmű elemzése során a remekmű megalkotója jelentéktelenné válik, az a lényeg, amit az olvasó/megfigyelő lát benne. Ez sokszor drasztikusan különbözik ember és ember között és a leggyakrabban a megfigyelő és az alkotó teljesen mást gondol az alkotásról. Ebből arra tudok csak jutni, hogy ha az életnek van meghatározott értelme, amit egy teremtő vagy az Univerzum-szimuláció egyik informatikusa határozza meg, még akkor sincsen objektíven meghatározott értelme az életnek. Ez persze nem keverendő az okkal: Ok-okozati összefüggés van, például azért élek, mert megszülettem, azért születtem meg, mert a szüleim gyereket akartak, stb. Viszont ez nem egyenlő az értelemmel. Az egy olyan dolog, amit magadnak határozol meg. Ha viszont az ember nem talál kielégítő okot arra, hogy folytassa létezését, milyen oka van élnie? (ebben az értelemben az ok szinonima az értelemmel).

Erre a válaszom az, hogy helyettesítsük a kérdésben, "mi értelme van élni?" az "élni" igét a "meghalni" igével. Nos, itt azt találjuk, hogy meghalni ugyanannyira "értelmetlen", mint élni. Viszont ez elég nagy ellenérv? Van, akinek nem. Akkor van logikája az öngyilkosságnak, ha az egyén elég megfontolás után, és nem csak egy hirtelen, ideiglenes impulzus miatt, azt találja, hogy több oka van meghalnia, mint élnie. Csak ebben az esetben logikus az öngyilkosság.

Az, hogy az öngyilkosság gyávaság-e, már más kérdés. Leküzdeni a saját túlélési ösztönödet szerintem semmi féle képpen sem nevezhető gyávaságnak. Van, hogy az embernek lenne elég bátorsága szembenéznie a nehézségeivel, de az öngyilkosság egyszerűbb megoldás, tehát nevezhető akár lustaságnak is. Ebben nem foglalok álláspontot.

2019. jan. 23. 04:38
 18/20 K Laci válasza:

Hello! Und később is remélem.

Nem könnyű kérdés mert aki benne van , teher, külső szemlélő nem fogja átérezni soha mi a te terhes része.

Egyet soha ne felejtsd el, saját terhe mindig nagyobbnak látszik, mint a másé. Sokan azt fogják mondani milyen nagy baromságot írok, de le írom. Isten , mert létezik, soha nem ad rád nagyobb terhet, csak amennyit elbírsz! A világ nem rólad zenél hanem másokról, mindennek következménye van mi miért történik, nem marad el a jutalom, nem marad el a büntetés, minden a rég döntéseink újjabbik sorazatai történik. Csak nyírott szemmel kell járni ebből és ebből mit kell tanulnom, és okosabban tovább lépni. Akinek Hawaii látszik az élete annak se habos torta.

Biblia hoz visszatérve, Jób könyvet olvasd el, meglátod halál után nincs semmi, sokan az kényelmes gondolni, van vissza út ujra kezdés stb. Ha ez így lenne értelmetlen a kereszt halál és a feltámadás.

2019. febr. 3. 13:00
 19/20 anonim ***** válasza:
53%

Én ilyenen nem fogok gondolkozni.

Vagy a sötétség és az a érzés vár, mint 1980ban amikor még nem éltem, és ha az öngyilkosság bűn lenne és van pokol, akkor jövök Dahmer, Bundy, Ramirez!

2020. jún. 11. 01:19
 20/20 K Laci válasza:

Hello.

Hogyan megy a debikiundorodom helyzetből?

Sokan tehetnek maguknak azzá,hogy saját maguk kilépnek eme körforgásból, ami nehéz de nem lehetetlen.

Soknak nem fog tetszeni amit mondok, de Istennel minden lehetséges.

Egyedűl nem is fog könnyen menni, de meg kell próbálni, mert, bizonyos szituációkat azért kapjuk, hogy tanulnunk kell belőle és nem elkeseredni, mert az könnyebb, de megharcolni az jobban fáj mint a fogfájás, de meg kell lépnünk. Mert attól leszünk erősek, és ami a legfontosabb ezáltal tudunk segíteni másoknak.

Az öngyilkosság nem vezet sehova, csak pont az ire, de I de azzal nem kezdődött el semmi mondat nem történt semmi. Az öngyilkosság az általában őnsajnálat, és seb nyalogatás, mások hibáztatása.

Egyet ne felejtse el senki annyi terhet nem kap, amit nem bírna ki.

Nekünk van hatalmunk azzal, hogy melyik utat válasszuk.

Ez is furcsán fog hallaccani.

De az is sokat jelent, mit veszünk magunkhoz, pld étel, ital, dohány, környezet. Mint például hogy valamennyire segít az is, hogy komlexb6 úgy az étel, ital, dohány, környezet, sújosan befolyásolja a döntés hozatalunkat, közérzetünket.

2020. jún. 27. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!