Lehet, hogy pánikbeteg vagyok?
Már többször előfordúlt velem, hogy egy adott szituációban a pánikbetegség tünetei jelentkeztek, ilyenkor egyből elkezdtem zenéthallgatni és lenyugodtam.(Soha nem mertem magvarni mi történik akkor ha nem kezdek el egyből hallgatni valamit.)
Ez szimplán csak nagyobb stresz vagy lehet a pánikbetegség előjele?
Szia! Egy pánikbeteg! Szerintem nagyon szorongsz és ettől vannak ezek a dolgok. Nekem úgy kezdődött az egész betegség, hogy hirtelen nagyon fáradt lettem. Mindentől. Volt olyan, hogy 17-18 órákat aludtam. Aztán lassan kezdtem belfelé fordulni, már nem érdekelt akkor a suli sem. A barátok pedig pláne nem, előtte pedig egy életvidám lány voltam. Elkezdtek piszkálni ami nagyon rosszul esett,de nem foglalkoztam vele. Majd teltek a hónapok és sokat agyaltam. Mindenfélét, össze vissza. De a legjobban a halál érdekelt. Féltem attól,hogy bárhová ha elmegyek benne van a pakliban hogy meghalok. Ettől nagyon szorongtam. Sok rossz lidérc álmom volt. Nekem mindig fekete alak jelent meg hegyes fogakkal. Annyira szorongtam, féltem attól belép valaki a szobámba és megöl, meghalok, ezért nehezen tudtam aludni. 2-3 napig nem aludtam. Annyira roncs voltam az nem igaz. Fokozatosan jöttek fel a kilók. Aztán 2016 telén arra keltem fel,hogy nagyon dobog a szívem. Mintha vagy ezerrel verne. Be mentünk a sürgősségire. Soron kívül fogadtak. Nem tudták mi a bajom. Ritmus zavar. Ennyit állapítottak meg. Mikor le vették a vért akkor múlt el a gyors szívverés. Nagyon kimerült voltam, mivel egésznap nagyon gyorsan vert a szívem. Minden héten jártam a kórházban attól a naptól kezdve júniusig. De nem volt komoly bajom. Ez egy velem született "rendellenesség". Onnantól kezdve minden apró kis betegséget néztem magamon és féltem. Így lettem hipochodriás. Féltem attól, hogy beteg leszek. Mindent néztem neten. 2017 nyarán pedig elkezdett csomókban hullani a hajam. Ha hozzá értem kétmarkékkal kellett kiszendi. Nagyon féltem akkor már. Éreztem egyre nehezebb lesz a minden egyes nap. Előtte pár nappal mielőtt kijött a betegségem,akkor nagyon szorongtam. Aztán tök nyugiban voltam egy vasárnapi estén. Épp a kedvenc számaikat hallgattam, éreztem na most tényleg jól érzem magam, elkezdett a bal vállamnál egy erős fájás fájni. A fejem nagyon furcsa volt. Gyorsan rá kerestem neten a szívrohamra. "Tudtam az lesz". Gyorsan ki mentem a mosdóba megmostam az arcom be rohantam anyuhoz lefeküdtem a kanapéra és ráfeküdt a cica a mellkasomra, rám nézett kidülledt a szeme, aztán a teljes balkarom lezsibbadt. Gyorsan kapkodtam a levegőt, éreztem ugyanúgy ver a szívem, nagyon leizzadtam tudtam most megfogok halni. Ránéztem anyára megfogtam a kezét és tudtam megfogok halni. Hívta a mentőket, szegény hirtelen nem tudta a számot annyira megijedt. Én mondtam 112. És elkezdtem nagyon remegni mintha fáznék. Nem jöttek ki. Azt hitték csak megjátszottam.....
Most azt tudom mondani, hogy jól érzem magam.Elkezdtem sportolni már egy ideje. Írok is,olvasok. Vannak célok amiért érdemes küzdeni. Nem szabad, hogy ezek uraljanak. Küzdeni kell,mert erős minden ember. Mindent lehet csak akarni kell.Van egy fantasztikus párom is aki mindig mellettem áll.Nem szabad bele élni magát az embernek.
Élvezni kell az életet. :)
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!