Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » MILYEN A FELNŐTT ÉLET?

MILYEN A FELNŐTT ÉLET?

Figyelt kérdés
Nagyon felek attól mi lesz gimi után. Mármint nem a sulitol, egyetem, munka fix, alap. Nem ez a része zavar... hanem a magánélet. Felek, hogy nemtalalom meg a párom, hogy nem lesz hobbim, hogy -hülyén hangzik- nem fog menni a “felnőtt élet”. Hogy sokkal jobb lenne gyerek maradni, milyen a felnőtt élet? Tényleg nagyon felek attól, hogy egyedül leszek, hogy nem fogom jól érezni magam. Ez a kettő bánt főleg.

2019. jan. 15. 21:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Gyerekként sokkal jobb (persze ez sok mindentől függ, nyilván van, akinek rossz a gyerekkora, felnőttként pedig megtalálja a saját közegét, "végre kiteljesedht", meg stb., de én ilyenről igazából még csak olvastam, de akiket személyesen ismerek, mind visszamennének szívesen a gyerekkorukba.), de ez nem tarthat örökké. Nekem pl nincs kimondottan hobbim, de amióta találtam barátokat, már nem vagyok egyedül, nagyon sokat beszélgetek velük. Párom nincs, de belefáradtam már, hogy keressek, most egy ideig jegeltem is ezt a témát, elegem van, de nem vagyok tőle boldogtalan. Valószínű mindenkinek annyira jön össze az élet, amennyit belefektet. Én pl elég lusta vagyok ilyen téren, biztos mások jobban tepertek, azért jobb nekik. Csak ugye gyerekként nem kellett soha "teperni", meg kb megdolgozni sem kellett semmiért, szinte készen kapta (vagyis én) az ember a barátokat, a közeget (még ha nem is volt felhőtlenül jó, pl egy adott iskolai osztályban), a következő célt (jó legyen a félévi bizi, sikerüljön a németverseny, vegyenek fel a gimibe, stb), most meg vagy kitűzöl célokat magad elé, vagy nem, bele se szól senki, de segíteni se segít senki, az egész csak rajtad áll, ez a nehéz benne. Azaz biztos van, akinek más a nehéz benne, de nekem ez, mindenről magadnak kell gondoskodni, és itt nem a tej-kenyér-villanyszámla-stb dolgokra gondolok, hanem az érzelmi szükségleteid kielégítését célzó dolgokról, mint szociális kapcsolatok, értelmes életcél, érzelmi biztonságot adó dolgok megtalálása, megtartása, és minden egyéb.
2019. jan. 27. 16:51
 12/13 anonim ***** válasza:
#11 vagyok, 28/N, az lemaradt:)
2019. jan. 27. 17:02
 13/13 anonim válasza:

Szia! Egy videóval válaszolok a kérdésedre! :)

https://www.youtube.com/watch?v=JqX3J85EPN4&t=19s

2019. jan. 28. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!