Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez egy betegség vagy másvalami?

Ez egy betegség vagy másvalami?

Figyelt kérdés
A matek az nagyon jól megy meg minden de annyira nehezen adok össze fejbe,egyszerüen képtelen vagyok megjegyezni a számokat...ez valami diszlexiához hasonló betegség lehet?
2010. jún. 27. 20:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem, ha az lenne egyáltalán nem menne a matek papíron se.

egyszerűen csak szétszórt vagy

2010. jún. 27. 20:19
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát van egy ilyen betegség, hogy diszkalkulia, de ha a matek jól megy úgy alapból, akkor nem lehet valami "súlyos" a dolog. Nem tudom, hanyadikos vagy, de érettségin, gimiben már lehet számológépet használni, szóval azzal nem lesz gond. Ha még nem vagy középsulis, akkor érdemes ezzel foglalkozni, kivizsgáltatni, kérni erről papírt, hogy ne legyél hátrányban a számolás miatt, de mondom: később már úgyis mindegy. Egyébként én is így vagyok vele, mindigis nagy "ász" voltam matekból, de a fejszámolás nagyon nem az erősségem, meg még egyéb diszes "tüneteim" is vannak, de én nem vizsgáltattam ki, nekem jó ez így :)
2010. jún. 27. 20:21
 3/9 A kérdező kommentje:
S ez ellen mit lehet tenni?Többet pihenjek?eléggé keveset is alszok meg napi 6 órát matekozok ami csak a házi +iskola de közbe számológépet használok
2010. jún. 27. 20:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat nagyon kedvesek vagytok.Gimis vagyok ám nálunk nem lehet érettségin számológépet használni
2010. jún. 27. 20:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem vagy magyarországi? Mert itt muszáj, hogy lehessen sz.gépet használni az érettségin! Meg függvénytáblázatot is! (Éppen ezért engedték nálunk dolgozatoknál is, hogy hozzászokjunk)
2010. jún. 27. 20:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Aludj többet és matekozz kevesebbet. Kipihenten mindig jobban tud az ember teljesíteni, odafigyelni. Hiába tanulod meg, ha fáradt vagy és nem tudsz rendesen koncentrálni.
2010. jún. 27. 20:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Én diszkalkuliás vagyok, és az egyáltalán nem ilyen. Csak simán szétszórt vagy, vagy nehezen koncentrálsz. Azon kívül nem muszáj mindenből remekelni, mindenkinek van olyan pontja, ami nehezebben megy. Neked ez, másnak a verstanulás, megint másnak az évszámok megjegyzése, stb...

Ha diszkalkuliás lennél, akkor nem menne jól a matek egyáltalán. :) Én alapműveleteket is nehezen, vagy sehogy sem tudok megoldani. Csak ujjon vagy számológéppel megy a számolás (már kétjegyűeket sem tudok fejben összeadni, a többi művelet pedig még nehezebb), elfelejtem közben a számokat, stb... Gyakran össze is keverem őket. A szorzótáblát sem tudtam sosem megtanulni, a képletek és évszámok is nehezen mennek. Keverem az irányokat, összekeverem a jobbat és a balt, meg sokszor egyéb ellentétes dolgokat is... Szóval ez ilyen. Neked gondolom nem ilyen súlyos. Ha mégis, akkor menj el gyógypedagógushoz. De ha már gimiig eljutottál, nagy gáz nem lehet, ne aggódj. :)

Ja, és ez nem betegség. Tanulási nehézség. A torokgyulladás meg a skizofrénia betegség, de ez nem az. Csak hogy pontosak legyünk. :)

2010. jún. 28. 08:09
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen,megnyugtattatok.:)
2010. jún. 28. 09:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha csak fejben nem tudsz számolni, akkor a számmemóriáddal lehet gond.
2010. jún. 28. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!