Az aspergereseknek nem jelent problémát a nyelvtanulás?
Nem, sőt. Nekem legalábbis. De hallottam olyanról, akinek problémás. Nem tudom, mennyire van köze ennek az Aspergerhez.
Elvileg a aspie-k jók a rendszerezésben, mintafelismerésben, szabályok felfedezésében és követésében, ami nagyon nagy előny nyelvtanulásnál, viszont az auditív feldolgozás sokaknál problémás. Tény, hogy én is elsősorban konceptuálisan - vizuálisan tanulok nyelveket, szóbeli produkcióra lefordítani mindig kicsit nehezebb ezt a tudást. Valamint csak hallás után nem is jegyzem meg olyan jól a dolgokat általában.
Szia, én 4 nyelvet tudok, abból 3 C2 és egy A1 (spanyol, most kezdtem).
Viszont például a kémia abszolút nem megy. Utálatos egy tantárgy.
Engem sok nyelv érdekel, de valamiért csak annyi, hogy mondjuk hogy mondják ezt meg azt a szót vagy mondatot más nyelven. Vagy volt, hogy átraktam mondjuk a facebook-ot más nyelvre és, hogy helyesen ki tudom-e mondani meg megérteni ami oda vín írva. Vagy mondjuk tv műsornál váltogattam a nyelvet és az eredeti angolt lefordítottam és vártam a másik audió, hogy fordította le. Ez ilyen kicsit cél nélküli dolog, de szeretem, ezt, egy aspi dolog szerintem nekem.
Egyébként annyi, hogy angolul gondolkodom valamiért :D , mert abban jó szinten vagyok, és külföldiek a legjobb barátaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!