Miért nem "fogom fel" a mai napig a halálát?
Egyik szülm már 3 éve elhunyt. A mai napig nem érzem hiányát, egyszerűen olyan mint ha dolgozna, vagy valami más ok miatt nem lenne itthon. Más családtag elvesztésekor kitudtam magam sírni, tudtam gyászolni, de azóta csak vegetálok ha néha igazán eszembe jut.
Normális ez ennyi év után, hogy még mindig nem érzem hiányát, "hiszen csak nincs itthon?"
Pedig láttam őt meghalni/meghalva.
Lehetséges érzelmileg ennyire kiégni?
Nekem édesanyám 21 évvel ezelőtt halt meg, itthon, én is láttam őt halottan, rákos volt.
Én még kb 10 évvel ezelőtt is szinte mindig ugyanazt álmodtam minden éjjel, két félét:
Egyik verzió: hazajövök, anyám szobájának ajtaja nyitva, az urnája (nem temetőben van, hanem itthon) nyitva van, rohanok le és lent ül a nappaliban és mondja, hogy most már nem hal meg.
Másik verzió: áll anyám a kapuban, csenget, hogy engedjük be, bejön, mondja, hogy tévedés volt, csak halottnak hitték.
És ez nekem kb 15 éven át kísértett. Fél-egy évig nem is, hanem utána, de aztán intenzíven, majd az utolsó időszakban ritkult, de most, 21 évvel később is sokszor álmodom vele, hogy nem halt meg, hogy csak "próbahalál" volt, de a következőből már nem jön haza, mert az végleges lesz.
Szóval elkeseríteni nem akarlak, de a gyászmunka lehet nagyon hosszadalmas. Évtizdes nagyságrendű is. Ez teljesen normális ott, ahol jó és közeli volt a kapcsolat az elhunyt hozzátartozóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!