Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Labdafóbia. Létezik? Nekem...

Ren.ef kérdése:

Labdafóbia. Létezik? Nekem lehet az?

Figyelt kérdés

Régóta tapasztalom, hogy ha labda hangosan csattan, vagy 4-5m-es körzetembe kerül és gyorsan, repül egy baromi erős ütés következtében, szorongásszerűen rettegek. A testneveléstanárom azt mondja, ez hülyeség, és álljak vissza játszani, meg hogy nem is létezik "labdafóbia" szerű betegség - vagy mi.

Mit tudok kezdeni? Évek óta ez van velem, képtelen vagyok akármnnyi próbálkozással "megbarátkozni" a labdával.

Ha kiderülne, hogy ez van nekem, arról tudok papírt kérni, hogy a labdajátékokban ne kelljen részt vennem? Nem lustaságból, teljes erőbedobással küzdök úgymond a tesiken, amennyit lehet kihozok magamból de a pulzusom mindig harmincmillióra ugrik ha labdásat játszunk és a labda kicsit is közel kerül hozzám.

Köszönöm a válaszokat előre is!

2018. okt. 11. 17:42
 1/6 anonim ***** válasza:
4%
Ilyen fóbia nem ltéezik szerintem
2018. okt. 11. 17:49
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

te pl tudod azt képzelni, hogy csak úgy egyedül rugdoss egy foci labdát??

vagy kosárlabdát pattogtass?? esetleg kosárra dobj vele??

velem is ez van, hogy ha egy labda repül felém picit félek, de nem a tárgytól, hanem a fájdalomtól, hogy pl arcon kap és fájni fog, de ugyan ez vonatkozik minden szilárd tárgyra ami erőset üthet és felém repül

de nekem nincs labda, könyv, kalapács, tányér, üveg fóbiám... mivel nem félek ezektől a dolgoktól önmagukba csak ha felém repülnek

nézz meg pl egy pók fóbiást, el se tudná képzelni azt félelem nélkül, hogy pókkal egy térségben legyen, nem kell az se, hogy rajta legyen vagy közeledjen felé a pók, csak egy térségbe vannak már rosszúl van egy pók fóbiás...

ha te labda fóbiás lennél az azt jelenti, hogy attól is szorongás kapna el, ha otthon látsz labdát, nem pedig, hogy csak a suliba mikor feléd száll...

szerintem te is inkább a fájdalomtól tartasz sem mint a labdáktól

(nekem magas a fájdalom küszöböm, kapott már arcon és tökön is, jó mondjuk tökön megéreztem, de mikor pl a lábujjam volt eltörve akkor is egyedül mentem haza és rá tudtam állni, igaz, hogy kb triplájára dagadt, de nem igazán éreztem

de valahogy, mikor érzem, hogy valami fájni fog attól félek, pedig tudom hogy nincs értelme)

2018. okt. 11. 18:23
 3/6 anonim ***** válasza:
17%
igaza van a tanárodnak. h ülyeség és jobban teszed ha abbahagyod a kislányhisztit és csinálod amit mond, mert más dolgod nincs is a kbsztt életedben.
2018. okt. 11. 20:12
 4/6 anonim ***** válasza:
2018. okt. 11. 20:38
 5/6 A kérdező kommentje:
3-as, erre annyit tudnék mondani, hogy mindig csinálom amit mond, de mikor évekig szemvedsz emiatt minden áldott nap az azért nem kellemes. :)
2018. okt. 12. 06:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha kihagyod a kötelező focit impotens leszel :(

Viccet félretéve, én is utálom a labdákat, mert egyszer kegyetlen pofántalált egy, úgy, hogy én is utálom az ilyen labdás játékokat....

2018. okt. 12. 07:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!