Kitaszít és megvet a társadalom, mert másként látom a világot. Tényleg ennyire hibásak lennének a szemléleteim?
Közröhely tárgya vagyok, és szinte mindenki negatív velem szemben, például a következő dolgok miatt:
Őszínte vagyok mindenkivel. Feleslegesen senkivel nem vagyok kedves, és senkivel nem vagyok goromba. Nem a protokoll szerint élek, nem kívánok például jó étvágyat. Ha nincs kedvem senkivel se beszélgetni, akkor nem eröltetem a dolgot. Soha nem játszom meg magam senki előtt, csakis a természetes valómat látják, amit sok esetben bunkónak tartanak, miközben soha senkihez nincs egy rossz szavam se. Csakhát az emberek szerint a hallgatás is bunkóság.
Ki vagyok cikizve, mert még szűz vagyok. Én erre meg azt mondom, hogy majd akkor szeretkezek, ha gyereket akarok. Az emberiség a legbetegebb faj a szexualitás terén. Kitaláltuk az óvszert, meg mindenféle trükköt azért, hogy a nő ne essen teherbe. Kedvtelésből szexel az ember, nem pedig fajfentartás szempontjából. Ez nem más, mint az evolúció kudarca, egy beteg dolog, de ezt egyszerűen senki nem látja be.
Az emberek többsége roppant mód felszínes. Olyan tulajdonságok alapján ítélkezik a nagy többség, amik igazából semmit nem nyomnak a latban. Az a szimpatikus ember, akinek jó dumája van, társasági ember, és kedvesnem mutatja magát. Ó ég... Ezeket a tulajdonságokat mind el is lehet színészkedni... És rengetegen csak színlelik, hogy milyen kedvesek is. Ha adakoznak, vagy valami jót cselekszenek, akkor bőszen verik a mellüket, és posztolják különféle közösségi oldalra. Önreklám az egész világ, és a legtöbben nem is foglalkoznak vele. Vagy ennyire vakok? A becsület, az őszínteség nem számít, ha az ember megjátsza a bazárimajmot. Szemforgató hamis papokból áll a világ, és az emberek lusták bárminek is jobban utána járni.
A jó, és a rossz fogalma is hibásan működik. Ha van egy ember, aki megcsalja a párját, de közbe meg teszi a kedves, társasági ember benyomását, akkor jó embernek van titulálva a társadalom szemében. Ha nem nekünk ártott az illető, csak másnak, akkor az nem bűn. Ha van egy becsületes ember, aki senkinek nem ártott, viszont nem kedves, és nem társasági, akkor az meg van pecsételve egy bunkó parasztnak. Jól van ez így?
Az emberek azonnal következtetéseket vonnak le, hosszú távon senki nem gondol bele a dolgokba.
Én soha nem vertem át senkit. Soha egyetlen embert se sértettem meg szándékosan. Soha nem szemeteltem, nem kínoztam állatot, nem loptam, nem hazúdtam. Ha van bűnöm, akkor az az, hogy nem vagyok túlzottan társasági ember. De ez az egyetlen bűn felül írja az összes becséletemet?
A szemembe nem mondják, de a hátam mögött gúnyolnak, szidnak, ócsárolnak az emberek.
Szeretnék valakivel beszélgetni, aki ha nem is feltétlenül ért velem egyet, de legalább átlátja a helyzetet a témáról.
Az a legnagyobb bajom, hogy az emberek nem látnak át a felszínen. Ha rám néznek, egy koszos békalencséktől tartkított vízfelszínt látnak. Holott a fél centiméteres békalencse alatt ott az egészséges, gyógyító hatású tiszta termálvíz. Ilyen az én személyiségem, egy tó képére rávetítve. Mások "tavai" pedig lehet, hogy alul tele vannak radioaktív hulladékkal, dögökkel, mocsarakkal, meredező vaslécekkel, de a felszíne mesebelien sima, piros rózsaszirmokkal meghintett idilli víztükör. Na, ki ugrana fejset a békalencsés vízbe? Senki. Soha senki meg sem tapasztalja, milyen személy is vagyok valójában, hiszen a felszín alá senki nem mer lemenni. Inkább ugranak fejest a bíztató vízfelszínbe, utána bár hatalmasat csalódnak, nyugtatják magukat azzal, hogy "a másik, a békalencsés valószínűleg még ennél is sokkal rosszabb lehet!"
Ismertem egy mogorva motorszerelő urat. A legtöbben utálták őt a környéken, de volt egy kisebb szubkultúra a motorosok között, akik elismerték a mogorva Sanyibácsit. Én is levittem hozzá egyszer a motoromat szerenli, hát mondanom sem kell, mogorvaságból az ember nem fukarkodott. De én nem törtem felette pálcát, elvégre mindenkinek lehet rossz napja. Kb fél óra múlva jött ki a műhelyéből az öreg, tolta ki a járó motoromat, majd így szólt.
"Kész vagyok ezzel a szarral, rossz volt benne a gyertya meg kicsit ki kellett tisztítani a befecskendeztőt. Raktam fele mindent, most menni fog egy ideig."
"Oh, köszönöm - feleltem erre én - mennyivel tartotzom?"
"Semmivel! - így az öreg - maximum vezekléssel mert miattad lemaradtam a Bayern meccs első félidejéről! Tudniillik már bezártam rég, de a te motorodat soron kívül még megcsináltam... Ezt el ne mond senkinek! Rám fognak járni a dögök estefelé is..."
Ez a kis anekdota arról szól, hogy egy mogorva, bunkó ember is lehet becsületes, önfeláldozó, és lelkiismeretes anélkül is, hogy ezt önreklám szerűen hírdesse magáról. A motorszerelő Sanyibá sokkal több jó szót érdemelne a világon, de legtöbben utálják őt a stílusa miatt. Pedig nála jobban, és megbízhatóbban senki nem szerel a környékünkön... Én alánéztem Sanyibácsi olajfoltoktól meg rothadozó nádjaitól tarkatott vízfelszínén, és a nyugodt, hűsítő, kellemes zavartalan vizet láttam alant.
Oké, tudom hogy unjátok már a hasonlatokat :)
Naná, hogy leszarom az embereket. Igazából a legtöbb ember leszarja a másikat. A "hogy vagy" kérdés válasza szerintem az emberiség 90%-át egyáltalán nem érdeklni. Úgyhogy én tudom, mi a bajom, és mi a bűnöm, én azt nem tudom, hogy akkor az, aki színészkedig, a köpönyegforgató megjátszós alakokra miért nem zúdol még nagyobb népharag? Valljuk be, azért nagyon kevés az az ember, aki őszíntén kedves,
mindenfajta hátsó szándék, vagy számító felfogás nélkül.
Koleganőm utált engem, egyszer mikor kiment az irodából, a telefonját otthagyta az asztala szélén, az elkezdett rezegni, már a perem szélén állt, amikor én szépen visszahelyeztem az asztal közepére, hogy le ne essen. Nem éreztem tőle semmiféle dicsőséget, csak egy afféle kötelességtudat tetette velem a dolgot. Az esetet senkinek nem mondtam el eddig a pillanatig. Ugyan ez megtörtént egy másik asztalnál is pár hónapra rá, akkor a srác, aki "megmentette" a lány telefonját, vad önreklámba kezdett: Kriszti! Majndem leesett a telefonod de elkaptam! Kriszti!! és a válasz erre: Jajj Tomi, de cuki vagy, köszönöm, most vettem, nem akarok rá még karcolást! Tomi onnantól az iroda kedvence lett.
Ilyeneken múlik a világ dicsősége. Ebben a példában az önreklám döntötte a mérleget Tomi felé pozitív irányba.
A szexes reszen kívül igazad van.
Beteg ez a vilag úgy ahogy van! Ha nem játszod meg magad,hogy kedveljenek,már neked ugranak.
Ebben a vilagban a sznobok érvényesülnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!