Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kitaszít és megvet a társadalo...

Kitaszít és megvet a társadalom, mert másként látom a világot. Tényleg ennyire hibásak lennének a szemléleteim?

Figyelt kérdés

Közröhely tárgya vagyok, és szinte mindenki negatív velem szemben, például a következő dolgok miatt:

Őszínte vagyok mindenkivel. Feleslegesen senkivel nem vagyok kedves, és senkivel nem vagyok goromba. Nem a protokoll szerint élek, nem kívánok például jó étvágyat. Ha nincs kedvem senkivel se beszélgetni, akkor nem eröltetem a dolgot. Soha nem játszom meg magam senki előtt, csakis a természetes valómat látják, amit sok esetben bunkónak tartanak, miközben soha senkihez nincs egy rossz szavam se. Csakhát az emberek szerint a hallgatás is bunkóság.

Ki vagyok cikizve, mert még szűz vagyok. Én erre meg azt mondom, hogy majd akkor szeretkezek, ha gyereket akarok. Az emberiség a legbetegebb faj a szexualitás terén. Kitaláltuk az óvszert, meg mindenféle trükköt azért, hogy a nő ne essen teherbe. Kedvtelésből szexel az ember, nem pedig fajfentartás szempontjából. Ez nem más, mint az evolúció kudarca, egy beteg dolog, de ezt egyszerűen senki nem látja be.

Az emberek többsége roppant mód felszínes. Olyan tulajdonságok alapján ítélkezik a nagy többség, amik igazából semmit nem nyomnak a latban. Az a szimpatikus ember, akinek jó dumája van, társasági ember, és kedvesnem mutatja magát. Ó ég... Ezeket a tulajdonságokat mind el is lehet színészkedni... És rengetegen csak színlelik, hogy milyen kedvesek is. Ha adakoznak, vagy valami jót cselekszenek, akkor bőszen verik a mellüket, és posztolják különféle közösségi oldalra. Önreklám az egész világ, és a legtöbben nem is foglalkoznak vele. Vagy ennyire vakok? A becsület, az őszínteség nem számít, ha az ember megjátsza a bazárimajmot. Szemforgató hamis papokból áll a világ, és az emberek lusták bárminek is jobban utána járni.

A jó, és a rossz fogalma is hibásan működik. Ha van egy ember, aki megcsalja a párját, de közbe meg teszi a kedves, társasági ember benyomását, akkor jó embernek van titulálva a társadalom szemében. Ha nem nekünk ártott az illető, csak másnak, akkor az nem bűn. Ha van egy becsületes ember, aki senkinek nem ártott, viszont nem kedves, és nem társasági, akkor az meg van pecsételve egy bunkó parasztnak. Jól van ez így?

Az emberek azonnal következtetéseket vonnak le, hosszú távon senki nem gondol bele a dolgokba.

Én soha nem vertem át senkit. Soha egyetlen embert se sértettem meg szándékosan. Soha nem szemeteltem, nem kínoztam állatot, nem loptam, nem hazúdtam. Ha van bűnöm, akkor az az, hogy nem vagyok túlzottan társasági ember. De ez az egyetlen bűn felül írja az összes becséletemet?

A szemembe nem mondják, de a hátam mögött gúnyolnak, szidnak, ócsárolnak az emberek.

Szeretnék valakivel beszélgetni, aki ha nem is feltétlenül ért velem egyet, de legalább átlátja a helyzetet a témáról.

2018. szept. 12. 17:33
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Pont ezaz. Az illem ennyit nyom a latban? Ha valaki lop, csal, hazudik, de kedvesen köszön az idős lenke néninek az utcán, akkor azt mondjuk, jajj milyen rendes ember ez a Józsi! Ha egy becsületes, tisztességes, bűntelen ember nem köszön lenke néninek, akkor az egy kutyaütő senkiházi, bár akasztották vón fel. Nagyon sarkítva, de így működik a társadalom. És szerintetek ez így van rendjén?
2018. szept. 12. 19:08
 12/26 A kérdező kommentje:
Na ezt mondjuk nem tudtam az állatvilágról, nekem csak háziállatokkal volt dolgom. Főemlősök, delfinek... lehet hogy minél intelligensebb egy faj, annál betegesebb szexualitás terén?
2018. szept. 12. 19:14
 13/26 anonim ***** válasza:

"Az illem ennyit nyom a latban? Ha valaki lop, csal, hazudik, de kedvesen köszön az idős lenke néninek az utcán, akkor azt mondjuk, jajj milyen rendes ember ez a Józsi!"

Egyrészt nem, Józsi abszolút nem rendes ember, mitől lenne az? Az megvan hogy az igazságszolgáltatás, a börtön többek között azért jött létre, mert a társadalom nem nézi jó szemmel azokat akik ártanak másoknak?

Másrészről az illem IS egy alapvető része a normális emberi interakcióknak. Képzeld el hogy sütit akarsz sütni! Hiába szerzed be hozzá a lehető legminőségibb alapanyagokat, ha kispórolod a piskótából a lisztet, akkor nyilvánvalóan sosem lesz egy finom süteményed, csak valami ehetetlen massza. Azt pedig már hiába díszíted cukormázzal meg mindenféle kívánatos dologgal, ha az emberek kedvét kapásból elveszi hogy az alap az csak valami ehetetlen keverék.

Az emberek közötti kapcsolatok persze nyilván összetettebbek, mint a sütemény, bocsi a sarkított példáért, de hátha megérted belőle a lényeget. Ha az emberi kapcsolatok alapvető elemeit kispórolod a receptedből, akkor utána hiába "díszíted" magad bármilyen kívánatos dologgal. Ha eleve lehetetlenné teszed a másiknak, hogy egyáltalán felmerüljön benne hogy téged ő bármilyen szinten érdekel is, azzal hogy az alapvető illemet sem adod meg neki és a többi hasonló húzásoddal, akkor a másik természetesen csak az "ehetetlen masszát" látja majd amit te mutatsz magadból, arra pedig már hiába a "cukormáz".

2018. szept. 12. 19:29
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

"lehet hogy minél intelligensebb egy faj, annál betegesebb szexualitás terén?"

OMG... magyarázd már el, mi a beteges a szexualitás élvezetében, ha az az adott faj számára tényleg élvezetes?

2018. szept. 12. 19:36
 15/26 A kérdező kommentje:
Én megértem azt, hogy az alapvető illem (köszönés, jó étvágyat, hogy vagy, egészségedre) szükséges az emberi kapcsolatokhoz. De az én látásmódom szerint egyszerűen túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítunk neki. Megpróbálom elmagyarázni. Tehát, ha mondjuk százalékos arányba kéne meghatározni, én úgy ítélkeznék emberek felett, ha egy jó ember jelenti a 100%-ot, hogy abból mondjuk 30% a becsület, 30% az eredő jóindulat, 30% a mások tisztelete, és mondjuk 10% a formalitás, az illem. De a társadalom szemében 80% az, amilyennek mutatod magad. Tehát a kedvesség, a laza szöveg, stb, 20% meg az összes többi, belső tulajdonság, amit csak akkor fognak benned meglátni, ha valóban megismernek. Persze, ha egy kapcsolat elmélyül, akkor többet számít a belső tulajdonság, de felszínes kapcsolatoknál, például munkatársak között szinte csak és kizárólag az számít, hogy milyennek mutatod magad, ami szerintem nagyon szomorú. Rengeteg utolsó csaló, hűtlen, gátlástalan embert ismertem, akik mégis népszerűek voltak, mert jól eladták magukat. Én ezt a szintű rövidlátást nem tudom feldolgozni. Mondok egy példát. Vegyünk egy személyt, aki az aktuális párkapcsolatát veled csalja meg, és csak később árulja ezt el. Ezután te összejönnél vele, ha szakítana az előzővel? 90% simán összejönne, ha tetszenek egymásnak, és megvan a szerelem. További 9,999% mondjuk nem jönne össze, mert nekik csaz az élvezet kellett. És lenne a maradék 0,001% aki józanul belegondolna, hogy "ha te megcsaltad a párodat velem, valószínűleg hűtlen típus vagy, és egyszer majd engem is megcsalnál, tehát nem jövök veled össze." Na, ez lenne az egyetlen logikus megoldás, mégis nagyon kevesen döntenének így. A bűnösöknek párpedig bűnhődniük kellene. A megcsalás bűn. Persze, ezt megint csak a levegőbe magyarázom, mert soha senki nem ért velem egyet... Mintha az emberek nem látnának tisztán... Vagy csak én egyedül nem látok tisztán, de ha ez így van, akkor inkább maradjak is ilyen. Úgysem találom a helyem ebben a világban.
2018. szept. 12. 19:59
 16/26 A kérdező kommentje:
Én azt tartom betegnek, ami eltér a természet rendjétől. Például el tudom képzelni, hogy ha létezne egy nálunk még intelligensebb faj, ahol már olyan magas szinten állna az orvostudomány, hogy mindenfajta sérülést és csonkolást meg tudnak gyógyítani pillanatok alatt, a fájdalomreceptopokat pedig tetszés szerint lehetne ki-be kapcsolni, vagy a fájdalom intenzitásán állítani, akkor az embereknek fétisük lenne, hogy csonkolgassák magukat, aztán meggyógyítsák. Most mindenki azt mondja, ez rettentően beteg dolog lenne, de ők meg lehet hogy azt mondanák, tök élvezetes a fájdalom, és a végén úgyis visszacsinálják a testüket eredeti állapotúvá, úgyhogy nincs sehol semmi gond. Azért gondolom, hogy ez létrejöhet, mert a fojtogatós szex, meg orgazmus már most is létezik... Ezek után én bármit kinézek a jövőbeli emberekből...
2018. szept. 12. 20:05
 17/26 A kérdező kommentje:
Tehát lényeg annyi, hogy az állatok nem azért párosodnak, mert az élvezetes, hanem fordítva. Azért élvezetes a párosodás, hogy az állatok csinálják, szaporodjanak, én fent maradjanak. A fájdalom pedig azért van, hogy az ember vigyázzon a testére. De ha eljönne az az idő, az a fejlettségi szint, amikor tetszés szerint lehetne a fájdalmat ki-be kapcsolni, irányítani, mint most az emberek csinálják a szexel, biztos vagyok benne, hogy külön iparág nyílna a különleges, hobbi-fájdalomérzet élvezetére is...
2018. szept. 12. 20:15
 18/26 anonim ***** válasza:

"Én megértem azt, hogy az alapvető illem (köszönés, jó étvágyat, hogy vagy, egészségedre) szükséges az emberi kapcsolatokhoz. De az én látásmódom szerint egyszerűen túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítunk neki. Megpróbálom elmagyarázni. Tehát, ha mondjuk százalékos arányba kéne meghatározni, én úgy ítélkeznék emberek felett, ha egy jó ember jelenti a 100%-ot, hogy abból mondjuk 30% a becsület, 30% az eredő jóindulat, 30% a mások tisztelete, és mondjuk 10% a formalitás, az illem."

Akkor a látásmódod a baj. Mert nem érted hogy az illem, meg egyáltalán hogy nem önző módon csak akkor beszélgetsz valakivel amikor te úgy gondolod, hanem a viselkedéseddel tükrözöd a világ felé hogy érdekelnek mások is, nem pedig csak önmagad, ez az alapja az egésznek.

Eleve hogy érdekelhetne bárkit is, milyen becsületes vagy, ha senki nem tudja rólad, milyen becsületes vagy, mert tojsz mindenki fejére, mert neked épp nincs kedved beszélgetni, hm?

Itt nem arról van szó, hány százalékot kéne számítson hogy milyennek mutatod magad, hanem ez az alapja mindennek, hogy milyennek mutatod magad. Ugyanis bárki más ez alapján képes képet alkotni rólad. Hogy elücsörögsz magadban mint a kuka, alapvető illemet, minimáis érdeklődést sem mutatsz senki iránt, akkor senki nem fogja telepatikusan kitalálni, hogy amúgy biztos van valami értékelhető tulajdonságod is. Tetszik vagy sem, de azzal semmit nem fogsz elérni az életben hogy magányosan mereszted a segged valahol, és várod hogy majd mások megoldják a te problémáidat! Ha valamit akarsz, azért tenni kell! Ha ez a valami az, hogy mások értékelhető embernek tartsanak, akkor kezdj el értékelhető emberként is viselkedni!

"Én azt tartom betegnek, ami eltér a természet rendjétől."

Akkor a szexuális együttlét élvezete miért lenne betegség?

2018. szept. 12. 20:35
 19/26 A kérdező kommentje:
A szexuális lét élvezete nem bűn, hanem egy következmény. Ugyan úgy, sok embernél a székletürítés is élvezetes, mert ott is vannak ingerlő receptorok. Tehát ebből kiindulva, hogy ha az nem beteges, hogy valami gyerekcsinálás nélkül szexel, akkor úgy annak se kéne betegesnek lennie, ha valaki természetes székelés helyett feldugdos a seggébe különféle tárgyakat, hogy aztán élvezettel kiszarhassa, amikor csak kedve van hozzá. Tehát két megoldás van: Vagy mindkettő helyes, vagy mindkettő beteg.
2018. szept. 12. 21:24
 20/26 anonim ***** válasza:

Amúgy a másokkal való illedelmes kedvesség valójában nem feltétlenül rossz. Nem szükséges ehhez fülig érő, erőltetett műmosoly, sem mézesmázasság. Bőven elég kicsit előzékenyebbnek lenni, és tisztelettudóan, egyfajta szelídséggel hozzáállni az emberekhez. De persze csak azokhoz, akikkel szemben ez nem jelent álszentséget, mert nem ismeritek egymást/nem volt még konfliktusotok.

Viszont ez sem elengedhetetlen nyilván, beszélhetsz te neutrális hangnemben is. Csak azért nincs értelme bunkónak lenni sem. Oké, hogy nem érdekel a másik ember, azonban ezt szerintem bőven elég úgy kifejezned, hogy hanyagolod a mizuhogyvagy jellegű kérdéseket. Nem kell erre még külön ráerősíteni azzal, hogy az egész kommunikációdból, a hangnemedből, a testtartásodból árad a flegmaság, és az, hogy mennyire lesz.rod azt, akivel éppen beszélsz.

2018. szept. 12. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!