Ez már anorexiának számít?
Körülbelül egy éve lehetek laktóz érzékeny, de ezt csak néhány hónapja vizsgáltattuk ki, így az addigi hasmenés szépen dobálta le róla a kilókat.
Mivel túlsúlyos voltam (70+kg, 163cm/L) tetszett a dolog, és napi 10-15 perc edzéssel rá is segítettem. Így lettem körülbelül fél év alatt 58 kg.
Ekkor merült fel, hogy elhagyom a tejet. Viszont hízni nem akartam, így odafigyeltem az evésemre. Ezzel lement még pár kiló és 52-vel kerültem a kórházba, ahhol a laktóz vizsgálatot csinálták és benttartottak a nagy fogyás miatt (az anorexia nem merült fel, egyéb betegségeket akartak kizárni a megfigyeléssel+vizsgálatokkal).
Pár nap múlva kijöhettem, 54 kg-mal.
Nem tetszett ez a szám, így folytattam a diétát, 51-53 kg között mozgok most folyamatosan.
Félek a hízástól, félek, hogy nem lesz lapos a hasam, mivel mikor túlsúlyos voltam, lelkileg borzasztóan megterhelő volt számomra.
A mensesem még nem állt vissza, júniusban volt az utolsó, az augusztusi elmaradt és őszintén, ez kicsit megijesztett.
Hogyan kéne ennem, hogy minden rendben legyen és jól érezzem a bőrömben magam?
Ha őszinte akarok lenni én jól érzem így magam, az orvosoktól félek egyedül, hogy mit mondanak a menses kimaradásra. A nagy fogyás után még tart a szervezetem gyógyulási időszaka, és azért borult fel a rendszer, vagy még mindig rombolom magam? Napi 1000-1500 kalóriát eszem körülbelül, emellé heti egyszer sportolok. Nagyon rossz ez így?
Nem szeretnék durva, goromba, ócsárló kommenteket kapni, tényleg segítségre lenne szükségem.
Egyéb mentális probléma miatt van, hogy "nem hiányzik a havi", de ezt nem szeretném kifejteni. Viszont félek az orvosoktól, hogy mi lesz a következő lépésük erre.
Igen, szerintem ez már anorexia, vagy ha még nem is, az lesz hamarosan. Sajnos így neten keresztül nem nagyon lehet segíteni, de azt tanácsolom, hogy kérj valakitől segítséget élőben. Gondolj arra, hogy ha most rendbe tudsz jönni (ami egyébként nem egyenlő azzal, hogy megint túlsúlyos leszel - csak normális lesz a súlyod és jól fogod magad érezni úgy is a bőrödben), az sokkal könnyebb lesz, mintha még húznád a dolgot. Minél jobban "belelendülsz" az anorexiába, annál súlyosabb következményei lesznek, és annál rosszabb lesz kijönni belőle.
Sok erőt és kitartást kívánok! <3 Remélem, minden rendben lesz.
1-es, köszönöm szépen a válaszodat!
Közben arra jutottam, hogyha már bennem felmerül a kérdés, akkor ott lehet valami.
Szóval igazad lehet!
Az szerinted megoldás lehet, ha sikerül beállni egy olyan súlyra, ahol minden működik rendesen, a havi is rendszeres lesz és túlsúlyban sem leszek?
Ezt szeretném most elérni.
Hogyan tudok izomból kilókat felszedni? (Magyarul izmosodni?)
Mert igazából nem is a plusz kilóktól, hanem a hájtól félek. Ha feljönne 2-3 kiló izom, és lenne egy egészséges, sportos alakom és alkatom, az egyátalán nem zavarna.
Izom növeléshez jó étrend lenne ez?
HÉTKÖZNAP (mikor suliban kell kajálnom)
Reggeli :
1. Tojásos (1 db tojás) kenyér zöldséggel
2. Joghurt, keksz, gyümölcs
3. Sonkás kenyér zöldséggel vagy almával
Tízórai :
1. Alma, sajt
2. Alma, répa
3. Répa, sajt
Ebéd :
1. Csirkemell zöldséggel
2. Tojás zöldséggel
3. Csirkemell barna rizzsel
Uzsonna :
1. Zöldségek
2. Olajos magvak joghurttal
3. Kefír, magvak
Vacsora :
1. Hal tojással
2. Tojás zöldségekkel
3. Joghurt (vagy túró) sajttal, zöldségekkel
HÉTVÉGÉN (mikor tudok otthon enni)
Reggeli :
1. Tojás rántotta 2 tojásból zöldséggel
2. Tojásos kenyér zöldséggel
3. Egyéb.
Tízórai :
1. Joghurt gyümölccsel
2. Alma sajttal
3. Egyéb
Ebéd :
Ami van (anyukám főz, húsleves, pörkölt, ilyesmik szoktak lenni)
Uzsonna :
1. Kefír, keksz
2. Zöldség, gyümölcs
3. Joghurt, magvak
Vacsi
1. Hal, tojás
2. Hal, zöldségek
3. Egyéb
A számozások a variációkat mutatják, az "Egyéb" pedig azt jelenti, hogy már nem volt ötletem, de hasonló az előbbiekhez.
Elég változatos ez, és a makrók is megvannak? :)
Első vagyok.
"Az szerinted megoldás lehet, ha sikerül beállni egy olyan súlyra, ahol minden működik rendesen, a havi is rendszeres lesz és túlsúlyban sem leszek?"
Igen, szerintem ez lenne az ideális.
(Sajnos nem vagyok túl jártas egészséges étkezésben, úgyhogy nem nagyon tudok véleményt mondani az ételekről, amiket felsoroltál.)
Azt elfelejtettem odaírni, hogy a mozgásom het 3x egy tesi óra lenne (sulis), hétvégén 1 óra lovaglással.
És tudom, hogy a makrókat ponos gramm adatok hiányában nem lehet megmondani, bocsánat ezért, nem figyeltem oda. Nem kell megmondani a makrókat, rájöttem, hogy csak abból, hogy "rizs", nem lehet.
Ne szedjétek le a fejem. ><
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!