Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez már anorexiának számít?

Ez már anorexiának számít?

Figyelt kérdés
Szóval, pszichológushoz járok,vagyis csak jártam. Az anyagi helyzetünk miatt már nem járok pszichológushoz, mivel 10.ezer forint volt egy alkalom. Igaz,nagyon jó volt vele beszélgetni, Ő volt az egyetlen aki megértett. Elég régóta vannak önértékelési gondjaim,mások szerint. Nagyon rondának és kövérnek érzem magamat,amit szóvá is tettem a pszichológusomnak. Erre Ő kikerekedett szemekkel megkérdezte a magasságomat illetve a súlyomat. Nagy nehezen megmondtam neki,viszont elég halkan. Szégyelltem magamat,amiért ennyire kövér vagyok. 166 cm vagyok és 47.3 kg. Ő erre csak azt felelte,hogy nem messze vagyok az anorexiától (legalábbis ha jól emlékszem akkor ilyesmit is mondott) és hogyha 46 kg alá fogyok akkor azonnali sürgősséggel vitetnek a kórházba. Nem hittem neki,most sem hiszek neki. Szerintem csak azért mondta,hogy nem fogyjak. Pedig egyre rosszabbul nézek ki, és már nem bírom ki ezt a testet,nagyon nem vagyok megelégedve magammal. Alig voltam nála, ezért némelyik tünetemről nem is tud. 2x hánytattam magam,mivel nagyon nem voltam megelégedve a külsőmmel, koplaltam.Aztán nem bírtam magamat tartani,és újra vissza estem abba a hibába,hogy elkezdtem "normálisan" enni. Nagyon nagy bűntudatom van,aztán ma elhatároztam,hogy akármennyire is fáj de mindenképpen lefogyok. Akár durvább módszerekkel. Egy nap 1 órát bicikliztem, és ilyen puffasztott vagy milyen kenyeret ettem. Azonban mostanában egyre többször szédülök, régebben is volt amikor néha megingok, de mostanában egyre gyakrabban van. Pontosabban azóta amióta keményebbre vettem ezt a fogyás témát. Ma egész nap szédültem,sőt még most is szédülök. Nagyon rosszul érzem magamat, hányingerem van. De nem akarok leállni,muszáj lefogynom. Én nem bírom tovább ebben a testben, és senkivel nem tudom megosztani ezeket a gondolataimat. A szüleim nem vesznek komolyan, vagy ha mégis,akkor se csinálnak semmit. Csak azt hazudják hogy nem vagyok kövér,nagyon szép vagyok stb.. aztán ennyi volt ez a téma. Soha nem vették komolyan a rosszulléteimet. Most se fogják. Barátaim nincsenek,vagyis van egypár, de velük nem akarok ezekről beszélni. 40 kg-ra szeretnék lefogyni, szóval nem vagyok hajlandó leállni ezen a ponton. Most mindenki teljesen hülyének nézhet,de most teljes mértékben magamból beszéltem,leírtam a gondolataimat. Utálok a testemre nézni, utálok a tükörbe nézni,utálom azt aki visszanéz rám a tükörből. Utálom,ha valaki rám néz. Ez már anorexia? Én nem hiszem annak, a szüleim is azt mondják hogy ez nem az. Azt mondják hogy hülyeség,hogy anorexiás vagyok. (nem tudnak arról hogy hánytatom magam) Amikor teljesen elegem lett a külsőmből akkor olyan cetliket ragasztottam a szekrényemre,hogy "bárcsak megdöglenél" "hogy lehet egy ember ennyire kövér?!" stb. Az anyám észrevette, de mosolyogva csak annyit kérdezett,hogy miért írtam ki ezeket. Én meg gyorsan leszedtem őket, pedig még bővíteni akartam.. de mindegy.. Tudom,most mindenki komplett idiótának néz,de elég nehéz múlton vagyok túl. És egyre súlyosabb lett ez az """anorexia""", vagy mi.. bár szerintem nem vagyok anorexiás. Ti mit gondoltok erről? A "TE NEM VAGY NORMÁLIS.." Válaszokat kerüljük el.. És egy kicsit sem túloztam sehol,teljesen őszintén így gondolom.

2018. máj. 26. 22:35
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
27%
54kilónál kezdj el aggódni, addig ne. Komolyan mondom. Kisebb vagyok nálad, 63 kiló. Van egy kis poci, de az jól áll.
2018. máj. 26. 22:58
 2/24 anonim ***** válasza:
87%

Egyértelműen testképzavarod és evészavarod/anorexiád van. Tudom, hogy nehéz elismerni, hogy beteg vagy, illetve elűzni ezeket a gondolatokat, meg "lemondani a fogyásról". De próbáld meg tudatosítani magadban, hogy beteg vagy, hogy nem gondolkodsz tisztán - amit látsz/gondolsz nem a valóság. Sokáig tart és nehéz ebből kigyógyúlni, de megéri. Mindenképp újból pszichológushoz kéne járnod, ő segít ebben.

Ne foglalkozz a szüleiddel, nem normálisak, ha nem látják, hogy problémád van. Nem kell nekik "bizonyítanod"! Ne akarj még betegebb lenni!

2018. máj. 26. 23:25
 3/24 anonim ***** válasza:
69%

[link]

Itt világosan megmutatja, hogy SOVÁNY!!! vagy.

Én kevesebb cm-rel több kg-m vagyok nálad, de egyáltalán nem vagyok én sem kövér. Valahol a normál alján vagyok.

Nem kell aggódnod!❤

Ez tényleg anorexia, ráadásul bulímia is társul mellé(hánytatás).

Nehogy mégjobban fogyni kezdj!

Tönkre megy a szervezeted.

Ajánlom a figyelmedbe a "Véznák kontra dagik" c. sorozatot.

Ott rengeteg hátrányát bemutatják orvosi szempontból a soványságnak/koplalásnak/rendszerltelen-egészségtelen életmódnak.

Némelyik részben kitérve az anorexiásokra. Érdemes belenézni

2018. máj. 27. 00:03
 4/24 anonim ***** válasza:
93%

Milyen okos szüleid vannak. Pár év múlva meg majd végignézik, ahogy meghalsz. Ebbe a folyamatba bele lehet halni, tudtad?

Azt meg értem én, hogy kellemetlen kenneta barátaidnak erről beszélni, de hogy ők se momdanak neked semmit..?!?

2018. máj. 27. 00:24
 5/24 anonim ***** válasza:
az a kenetta vagy mi az a lenne szó lenne.
2018. máj. 27. 00:25
 6/24 anonim ***** válasza:
85%

Tizenéves vagy? Nem látom a korod.

Ráléptél arra az utraz, aminek a végén leállnak a belső szerveid, és van egy pont, ami után ez ellen már nem sokat lehet tenni. Csak fekszel majd a kórházban, mint egy aszott múmia, a síró szüleid mellett. Szép halál fiatalon.

Hacsak nem kezelnek ki. Nagyon durva, hogy elkezdted magad megölni úgy, hogy a szüleidnek fogalma sincs róla, hogy mennyire súlyos beteg vagy.

2018. máj. 27. 00:30
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor egyébként segíthet, ha lefényképezed magad, mert fényképen látva a tested valamiért felfogod, mennyire nem vagy kövér...
2018. máj. 27. 00:33
 8/24 anonim ***** válasza:
Más, mint a tükörbe nézni.
2018. máj. 27. 00:34
 9/24 anonim ***** válasza:
52%
Első válaszoló, rosszul olvastad. Nem 74 hanem 47..
2018. máj. 27. 02:42
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, anorexia.

Fogyással nem fogsz jobban kinézni, edzeni kellene megfelelő étrend mellett és izmosodni, attól lesz egy nőnek szép feszes teste, és még az egészsége se megy rá.

2018. máj. 27. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!