Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez már anorexiának számít?

Ez már anorexiának számít?

Figyelt kérdés
Szóval, pszichológushoz járok,vagyis csak jártam. Az anyagi helyzetünk miatt már nem járok pszichológushoz, mivel 10.ezer forint volt egy alkalom. Igaz,nagyon jó volt vele beszélgetni, Ő volt az egyetlen aki megértett. Elég régóta vannak önértékelési gondjaim,mások szerint. Nagyon rondának és kövérnek érzem magamat,amit szóvá is tettem a pszichológusomnak. Erre Ő kikerekedett szemekkel megkérdezte a magasságomat illetve a súlyomat. Nagy nehezen megmondtam neki,viszont elég halkan. Szégyelltem magamat,amiért ennyire kövér vagyok. 166 cm vagyok és 47.3 kg. Ő erre csak azt felelte,hogy nem messze vagyok az anorexiától (legalábbis ha jól emlékszem akkor ilyesmit is mondott) és hogyha 46 kg alá fogyok akkor azonnali sürgősséggel vitetnek a kórházba. Nem hittem neki,most sem hiszek neki. Szerintem csak azért mondta,hogy nem fogyjak. Pedig egyre rosszabbul nézek ki, és már nem bírom ki ezt a testet,nagyon nem vagyok megelégedve magammal. Alig voltam nála, ezért némelyik tünetemről nem is tud. 2x hánytattam magam,mivel nagyon nem voltam megelégedve a külsőmmel, koplaltam.Aztán nem bírtam magamat tartani,és újra vissza estem abba a hibába,hogy elkezdtem "normálisan" enni. Nagyon nagy bűntudatom van,aztán ma elhatároztam,hogy akármennyire is fáj de mindenképpen lefogyok. Akár durvább módszerekkel. Egy nap 1 órát bicikliztem, és ilyen puffasztott vagy milyen kenyeret ettem. Azonban mostanában egyre többször szédülök, régebben is volt amikor néha megingok, de mostanában egyre gyakrabban van. Pontosabban azóta amióta keményebbre vettem ezt a fogyás témát. Ma egész nap szédültem,sőt még most is szédülök. Nagyon rosszul érzem magamat, hányingerem van. De nem akarok leállni,muszáj lefogynom. Én nem bírom tovább ebben a testben, és senkivel nem tudom megosztani ezeket a gondolataimat. A szüleim nem vesznek komolyan, vagy ha mégis,akkor se csinálnak semmit. Csak azt hazudják hogy nem vagyok kövér,nagyon szép vagyok stb.. aztán ennyi volt ez a téma. Soha nem vették komolyan a rosszulléteimet. Most se fogják. Barátaim nincsenek,vagyis van egypár, de velük nem akarok ezekről beszélni. 40 kg-ra szeretnék lefogyni, szóval nem vagyok hajlandó leállni ezen a ponton. Most mindenki teljesen hülyének nézhet,de most teljes mértékben magamból beszéltem,leírtam a gondolataimat. Utálok a testemre nézni, utálok a tükörbe nézni,utálom azt aki visszanéz rám a tükörből. Utálom,ha valaki rám néz. Ez már anorexia? Én nem hiszem annak, a szüleim is azt mondják hogy ez nem az. Azt mondják hogy hülyeség,hogy anorexiás vagyok. (nem tudnak arról hogy hánytatom magam) Amikor teljesen elegem lett a külsőmből akkor olyan cetliket ragasztottam a szekrényemre,hogy "bárcsak megdöglenél" "hogy lehet egy ember ennyire kövér?!" stb. Az anyám észrevette, de mosolyogva csak annyit kérdezett,hogy miért írtam ki ezeket. Én meg gyorsan leszedtem őket, pedig még bővíteni akartam.. de mindegy.. Tudom,most mindenki komplett idiótának néz,de elég nehéz múlton vagyok túl. És egyre súlyosabb lett ez az """anorexia""", vagy mi.. bár szerintem nem vagyok anorexiás. Ti mit gondoltok erről? A "TE NEM VAGY NORMÁLIS.." Válaszokat kerüljük el.. És egy kicsit sem túloztam sehol,teljesen őszintén így gondolom.

2018. máj. 26. 22:35
1 2 3
 11/24 anonim válasza:

Ezek csak rossz gondolatok amik benned vannak.

Ha hánytatod magad sok ásványi anyagot és vizet is veszít a szervezet, tehát egyáltalán nem jótékony.

Te is a számok csapdájába estél, de ezt el kell felejteni mert a valóságban a számok senkit sem érdekelnek ha csak nem pénzről van szó.

Felejtsd el a mérekezéseket mondjuk 1 hétig (gondolom akár naponta többször is megteszed), na ez egy rossz berögződés. Próbálj meg nem erre fókuszálni hanem arra hogy hogyan érzed magad és nézd meg magad mondjuk a tükörben. Magadnak próbálj megfelelni és ne számokhoz kösd a dolgot:)

Igen! Azt tudnod kell hogy a szervezeted nem ostoba. Amikor hánytatod magad vagy keveset eszel akkor a szervezet elkezd egy tartalékoló folyamatot illetve elkezdi bontani a már meglévő IZMOT elsősorban mivel ezeket a legmegterhelőbb neki fenn tartani, majd jönnek a zsírok és a szervek fokozatosan. Emellett ha nem eszel rendszeresen, az anyagcseréd is belassul tehát nem igazán jó semmilyen szempontból ez a dolog.

Mikor kezdődött ez a dolog? Volt előzménye?

Mások véleményére nem szoktál hallgatni?

2018. máj. 27. 09:16
 12/24 A kérdező kommentje:

2-3 éve. Mit értesz előzmény alatt?

Igen,nagyon is

2018. máj. 27. 09:21
 13/24 anonim válasza:

Bármi olyan dolog ami miatt ez kialakulhatott:)

Gondolom nem csak úgy felkeltél hogy na te már most koplalsz.

Ha hallgatsz mások véleményére akik szerint megfelelő az alakod a súlyod akkor miért nem hiszel nekik?

Nem tudom igazából hány éves vagy, de gondolom 18 körül vagy alatt. Na ilyenkor pedig szüksége lenne a szervezetnek a tápanyagokra, és ha már ezt 2-3 éve megvonod azzal nem teszel jót:)

Hülye kérdés de kérlek gondolj bele.

Mi történik ha pontosan 40,00 kg leszel (tehát grammra pontosan 40) Meg fog változni a világ? Ettől lennél igazán boldog, vagy attól ha meglátnád magad a tükörben és azt mondanád hogy ,,na igen, jól nézek ki"?

Mert ha a második akkor ezeket a számokat tényleg el kell felejteni, vagyis nagy mértékben háttérbe szorítani.

2018. máj. 27. 09:46
 14/24 anonim válasza:
kérdés helyett kérés*
2018. máj. 27. 09:47
 15/24 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, hogy az a bajod, hogy nem figyelnek rád és azért csinálod ezt. De elárulom, ha kórházba kerülsz se fognak jobban törődni veled, szóval jobb, ha leállítod magad és elfelejted őket. Vannak ilyen szülők sajnos, az enyémek is ilyenek. Rendes barátokat szerezhetsz, amint kiszakadsz ebből a környezetből. Az megeshet, hogy egy kicsit puhány vagy. A koplalás meg hánytatás után ezen ne csodálkozz, ahogy előttem is írták már: edzés és egészséges kaja! A mérleg pedig abszolút semmit nem számít. Jó tanács, hogy fotókon nézd meg magad inkább. De nem a külsődben fogod megtalálni a boldogságot. Sajnos teljesen máshonnan indul ez a probléma, de erre csak akkor jössz majd rá, amint helyreállt az önképed. Egy ideig én is éheztettem magam, így szerettem volna meghalni, aztán ezt elhagytam és konditerembe jártam, majd átváltott az egész valami durva tisztaság-/egészségmániába, amit mai napig tolok (habár előjön még a koplalási meg az edzési kényszer is néhanapján). Az érdekes az, hogy a hangulatomtól, a stressz szintemtől függ az egész. Az étkezési zavarok a szorongó emberek egyik legfőbb menekülési útvonala szerintem. Habár nem vagyok hivatalosan pszichológus, de van tapasztalatom, szívesen beszélgetek veled, ha gondolod. Vagy bárkivel, akinek hasonló küzdelmei vannak.
2018. máj. 27. 09:54
 16/24 A kérdező kommentje:

Mint a kérdésben is írtam,nagyon nehéz dolgokon mentem keresztül. Elég hosszú lenne mindent leírni,és én se szeretném feltépni a sebeket.

18 alatt vagyok.

2-3 éve érzem azt hogy kövér vagyok,akkor nagyon sokszor is hangoztattam, de akkor még nem koplaltam, normálisan ettem. Nagyjából csak 1 éve jutottam el arra a szintre,hogy "na jó,én most koplalni fogok, és lefogok fogyni" stb..

Mert inkább a negatív véleményeket hiszem el, a pozitívumokat pedig egyszerűen hazugságként fogom fel. Tehát csak a rossz véleményekkel foglalkozom.

Szerintem minden kérdést (vagy legalábbis hasonlót) megválaszoltam.

2018. máj. 27. 09:55
 17/24 anonim válasza:

Elhiszem hogy fájóak a sebek, mindenkinek van sajátja:)

Valami kis sportot végezz amit élvezel ahogy a többiek írták, de ne hajtsd benne túl magad:) Csak annyira amennyire jól esik.

Kajálásnál pedig nem az a lényeg hogy ne egyél mert tényleg nem megy egy kocsi sem benzin nélkül.

Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget ezek rostokban gazdagok, illetve fehér húsokat :) Na ezek nem hízlalnak. Illetve lehet kapni pl barna rizst is ami lassú felszívódású szénhidrát az pedig szintén nem hizlal:)

Azt a belegondolást pedig majd tényleg csináld meg:)

Illetve önbizalom erősítőnek jót tenne ha odaállnál a tükör elé és nem azt mondanád hogy ,,dögölj meg" és társai hanem pl hogy "jól nézel ki" vagy ha mész valahova felöltözöl és a tükörbe mondod hogy "csinos vagy".

Téged mi tesz boldoggá? Vagy mi tenne?

2018. máj. 27. 10:06
 18/24 anonim ***** válasza:
81%

Szia, beszèljük meg lègyszi, ezt meg kell beszélni...

Írj rám, mivel sajnos ez anorexia.

Ilyen súllyal egyszerűen nem lehetsz normális testalkatú, te vèkony vagy, nagyon vèkony.

Ez a cetlis dolog meg a depire utal.

Mindenkèpp beszèlgess erről valakive

2018. máj. 27. 10:56
 19/24 anonim ***** válasza:

#18 vagyok tojtatom

Szóval ezt nem szabad hagyni, nagyon fontos hogy állj magadhoz pozitívan.

Szèp vagy.

Tuti hogy jó fej.

Nem hiszem, hogy jó lenne ha kórházban kötnèl ki..

Egyèl nyugodtan 2000kcalt, ha 3000t ennèl az se lenne baj.

Ha bennem nem bízol, akkor a barátaidnak mondd el ezt

2018. máj. 27. 10:59
 20/24 A kérdező kommentje:
Utolsó! Még egyszer sem beszéltünk, akkor honnan veszed hogy szép vagyok?
2018. máj. 27. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!