Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós lennék?

Depressziós lennék?

Figyelt kérdés

Egy nyomorék semmit érő vagyok.. Nem vagdosom magam, nem is tudom hogy kell :/. Sosem tenném, mert megmarad a nyoma és ha meglátnák nagy balhé lenne. Ezek a depresszió jelei? :

(Kamaszkorban)

-Hangulat ingadozások

-Halál vágy

-Nagyon érzékeny lettem (mindenért sírni tudnék)

-Utálom magam

-Sokat eszek

-Mindenért mérges leszek

-Valamikor jól vagyok, de már soha nem tudok annyira boldog lenni mint voltam.. valamikor hetekig jól vagyok, de aztán elszabadul a pokol

- Nehezen alszok el, néha felébredek

- Elkezdtem álom naplót írni, és egyszer 8 máskor 10 naponta álmodok (ez lehet nem ide tartozik)

-Nagyon rossz lett a memóriám

Es hogy hogy jöttem rá, hogy lehet nem normális amiket akarok csinálni?

Nagyon szerettem Aviciit. Olvastam róla cikkeket és írták hogy depressziós volt. Beírtam a Googleba mert nem tudtam pontosan mi az.. csináltam teszteket és azt írják súlyos depresszióm van... Ezeknek lehet hinni?

Most jó kedvem van, voltam a barátnőmnél és nem annyira közösitettek ki. De ő is nagyban hozzájárul hogy ezt a kérdést kiirom:)

Ha minden kötél szakadna, összeírtam egy listát, hogy mit pakoljak össze ha elszöknék. Az öngyilkosságot sosem tenném meg.(nem tudom hogy kell) Ha kell valakinek írok privátba tobb infót...

2018. aug. 28. 23:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem kifejezetten az szerintem a gond, a lényeg. hogy hívják a "betegségedet", sokkal inkább az, mit tegyél, hogy lépj túl ezen a mélyponton. Ennek első lépése pedig az, mi okozza. Erről tudsz-e valamit mondani? Ha gondolod, írhatod privátban is...
2018. aug. 30. 05:57
 12/19 anonim válasza:
66%

Szia!

Ha kamaszkorban vagy, akkor ez nagyon sokakkal megesik, de később is, felnőttkorban. A depresszió népbetegség. Nem vagy egyedül ezzel, bár ez nem nyugtat meg. Én 17 évesen is depressziós voltam, most 55 évesen is. Érzékeny lelkű emberekkel történik ez. Persze, hogy nem az öngyilkosság a megoldás. De az idióta pszichológusok sem tudnak erre gyógymódot. A gyógyszer az méreg.Fel a fejjel!

2018. aug. 30. 18:16
 13/19 anonim válasza:
Nekem ezek a tünetek még a vagdosást megelőző tünetek voltak. Nem voltak barátaim, az idióta nevelőapámmal kellett együtt élnem akivel folyton csak veszekedtünk, végül ez már olyan mélyre csökkent hogy pánik rohamaim voltak, düh kitöréseim, hangokat hallottam amiket akkoriban sokszor a nem rég kiírtott egér családra fogtuk ami a falban élt hogy vissza jött, de amint behívtam valakit a szobába azok a hangok eltüntek. Végül már lépteket hallottam nem tudtam mit tegyek, amíg nem jött be a szobámba a nevelőapám és nem kezdett el ordibálni velem mert nem pakoltam el a szobámba. Akkor volt az addigi legnagyobb pánikrohamom azt hittem bántani fog és elrohantam a tőlünk nem messze található autópálya felüljáró hídjára. Leakartam ugrani, egy hang erre is bíztatott, de végül elkezdtem a sok szépre is gondolni. El kezdem arra emlékezni hogy nekem van 1 barátnőm, van egy hugom, van egy kutyám, és egy csodálatos anyukám. Miért lenne érdemes meghalni? Csak fájdalmat okoz él nekik! És hazamentem. Aznap eltűntek a hangok, a pánik rohamok, a dühkitörések és elkezdtem pozitívan látni a világot. Láttam hogy van jó is ebben az életben. Azóta az 1 bartánőmből lett négy, a neveleőapámmal egyre jobban kijövök, a kutyám mindennél jobban szeret és bele se merek gondolni mi van ha megteszem. Én csak a saját tapasztalatomból írtam le mert neked még van kiút de mélyebből már nehezebb és fájdalmasabb kijönni.
2018. szept. 1. 08:49
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves válaszokat!
2018. szept. 1. 11:06
 15/19 anonim válasza:
Ismerős dolgok.. Nyugi ez csak ideiglenes ;)
2018. nov. 2. 12:21
 16/19 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azóta kedves kérdező? Remélem, picikét jobban vagy lelkileg.
2018. nov. 2. 12:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, régi a kérdés, de lehet, a kérdezőnek vagy bárki másnak hasznos lehet a válaszom.

Ne diagnosztizáld magad, nagy butaság. Az ember nélkül ez a fogalom nem is létezne. Inkább vedd észre, ha tényleg szomorú vagy, ha baj van. Nem a depresszió a lényeg, nem az a fontos, hogy az vagy e vagy sem. Az számít, te hogyan érzed magad. És a legfontosabb, hogy tegyél ellene úgy, ahogy csak tudsz, sose add fel, sose skatulyázd be magad betegségekbe. Nem attól gyógyulsz meg, ha igazolhatod magadon a betegség tüneteit. Sőt, ezzel az lesz a baj, hogy ilyen gondolkodással könnyen válhatsz olyan emberré, aki önsajnálatba temetkezik. Szóval mégegyszer kifejtem. Nem az a lényeg, hogy depressziós vagy-e, hanem az, hogy mi van ott, belül. Legközelebb így közelítsd meg a dolgot. Utána segíteni is tudsz magadon, több reményed van, főleg, hogy a kérdés is megfogalmazódott benned. Kérj segítséget azoktól akikben bízhatsz. Ha nincs olyan, akkor anonim is megteheted. Ha teheted, menj el pszichológushoz. És hidd azt, hogy egyszer jobb lesz, mert a kérdésedből leszűrve is látható, még remélsz.

Tapasztalatból írok. Vedd észre magad, ismerd meg magad, ez fontos. Ha bánt valami, nekem írhatsz. Nem szeretnék még eggyel több depressziósat ebben a világban.

2018. dec. 27. 19:36
 18/19 anonim ***** válasza:
Az utolsó hozzászólóval 100%-ban egyetértek. Ne azt nézd, hogy hívják a betegséged, hanem azt, mit tehetsz ellene. Nagyon jól megfogalmazta. Gratulálok neki, hasznos választ adott.
2018. dec. 28. 05:59
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat 😊 azóta már sokkal boldogabb vagyok, és pozitívabban állok a dolgokhoz is.😊
2019. febr. 21. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!