Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miben érinti negatívan az...

Miben érinti negatívan az Aspergeresnek a tanulmányait a szindróma megléte?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, nem rég tudtam meg, hogy Aspergeres, az Aspergert meg, ahogy olvastam fogyatékosságnak tartják. A furcsa az, hogy egyáltalán nem látom az egész negatív lenyomatát a hétköznapjaimon és a tanulmányaimon sem. Valaki lenne olyan kedves és felvilágosítana, hogy miben kéne hátrányokat szenvednem az iskolai pályafutásom során?
2010. jún. 21. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Hát szerintem a tanulmányaidat nem befolyásolja! Inkább a beilleszkedést, esetleg ha az nem megy, az közvetett módon tud hatni a tanulmányokra (sok energiát arra fordítasz, esetleg "depis" leszel, vagy ilyesmi)
2010. jún. 21. 12:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem, hogy mért kéne hatással lennie a szociális élet hiányának a tanulásra. Leírnád bővebben, hogy hogy érted amit írtál?
2010. jún. 21. 12:36
 3/9 anonim ***** válasza:
49%

Közhely, de igaz, hogy

egymástól tanulunk a legtöbbet.

(A zárkózottabbak, akár a könyvtárba is elbújhatnak, ott kevésbé használható tudást szereznek.)

2010. jún. 21. 14:53
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Hátrány lehet, ha a következő, Asperger-szindrómára jellemző tünetek nálad is megjelennek:

- nem tudsz együttműködni másokkal (pl. egy projekt elkészítésében, egy kiselőadás közös megtartásában)

- túlzottan elmerülsz egy adott téma részleteiben (és nem foglalkozol annak többi aspektusával)

- nem tudod értelmezni a nyelv árnyalatait (szó szerint veszed, amit az előadó metaforikusan megemlít)

- a beszéded túlzottan formális (vizsgán azt hihetik, lenézed a tanárt)

- túl sokat beszélsz valamiről (vizsgán azt hihetik, mást nem tudsz a tételedből)

- fejletlenebb az érzelmi intelligenciád és a beleérző-képességed (emiatt humán pályákon nehezebben érvényesülsz)

- rosszabb a mozgáskoordinációd (nem lehetsz olyan ügyes bizonyos kétkezi szakmákban)

Persze sok előnyöd is származhat a fent leírtakból, csak ki kell használnod az adottságaid.

2010. jún. 21. 16:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én gyakran lemaradtam fontos információkról, vagy rosszul intéztem el az ügyeket.
2010. jún. 21. 17:02
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Semmiben. Látod, eddig nem is tudtál róla. Van aspergeres ismerősöm, már a második egyetemet járja gond nélkül.

Ugye, tudod, hogy ez az autizmus enyhe fajtája, és Einstein az autizmusnak egy erősebb fajtájával élt? És nem a tanulmányaival volt a baj. (Az csak városi legenda, hogy bukott volna matekból.)

2010. jún. 21. 17:53
 7/9 anonim ***** válasza:

3. válaszoló vagyok megint, eszembe jutott egy könyv is, amelynek főhőse Asperger-szindrómás, tudom ajánlani:

Mark Haddon: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

Magyarul szerintem jelenleg nem kapható, viszont angolul letölthető, és egyszerű a nyelvezete. ;)

2010. jún. 27. 11:52
 8/9 anonim ***** válasza:
nem vagyok aspergere vagy mi az beteg csak amit mondtak az mind igaz rám .az hülyeség hogy csak azért mert tinédzserkorú, mindig is ilyen voltam. az igaz az iylen emberekre hogy sokkal fejletlenebbek a valódi koruknál [pl. kinézet meg lelki világuk ] és teljesen máshogy gondolkodnak ?
2010. nov. 11. 21:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt rosszul tudod, mert nem fogyatékosság. A tanulmányokban nem hátráltat, sőt nagyon sok aspergeres sikeres az informatikai vagy természettudományos pályákon, mert a betegségre jellemző hogy nagyon el tudnak mélyedni különböző dolgokban.
2010. dec. 31. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!