Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tonkremehetek erzelmileg?

Tonkremehetek erzelmileg?

Figyelt kérdés
21 eves vagyok, magamat tartom el es a tanulmanyaimat se akarom megszakitani, amihez diakkent sokat kell dolgoznom. Nyaron joval tobbet dolgozom mint a teljes munkaido es nagyon kifaraszt az, hogy emberekkel foglalkozom es allandoan jokedvunek kell tunnom. Nem szeretnek mast csinalni es jo is a fizetesem, extrovertalt vagyok. Probaltam mar monoton maganyos vagy akar ulomunkat is, de attol mar fele ennyitol kikeszulok. A szakmamban nem akarok meg dolgozni, mert nappali szak mellett fontos a rugalmas munkaido. Felek hogy ki fogok egni, mit tudok tenni ez ellen? Az emberi kapcsolataimon mar megerzem ennek a nyomat, sok embert inkabb eltaszitok magamtol es nem vagyok kepes parkapcsolatra, habar nagyon egyedul erzem magam.
2018. jún. 25. 03:41
 1/3 anonim ***** válasza:
42%

Kétféleképpen is meg lehet közelíteni a túlterhelésből adódó kiégés elleni védekezést.

Egyik verzió, hogy csökkentjük a terhelést, a másik verzió pedig az, hogy növeljük a teherbíró képességet.

Utópisztikusnak hangozhat, de tényleg érdemes valamit kezdeni a helyzettel, hogy ne legyenek szomatikus tüneteid.

Ha a jelen tevékenységed amúgy megadja az ún flow élményt, tehát hogy csak teszed és sikerélményeket is ad, akkor nyilván badarság lenne azt mondani, hogy lazíts, vállalj kevesebbet.

Ahogy a testünket naponta csutakoljuk a fürdőszobában, miért nem tesszük a lelkünkkel is? Nagyon sok kiégést és összeomlást meg lehetne előzni.

Felkelés után és lefekvés előtt fél-fél óra ülőmeditáció le tudja tisztítani a tudatot. Van egy jó praxis ehhez. Én pár hónapja járok zen gyakorlásra párhetente egy egy este csak és már hatalmas változásokat élek át. De ha csak lazán ki akarod próbálni, akkor akár a youtubeon is fellelhető rengeteg tudattisztító vezetett meditáció. A vezetettel azért érdemes kezdeni, mert mott mondja is, hogy mit csinálj, stb. Le lehet csendesíteni a tudatot vele és akkor nincs kattogás.

Szóval meditálj és javulni fog az életed, olyan dolgok fognak beugrani a tudatalattiból, amire nem is gondolsz.

2018. jún. 25. 06:35
 2/3 anonim ***** válasza:

"Én pár hónapja járok zen gyakorlásra párhetente egy egy este"

Hogy hívják ezt a módszert, mi a neve ennek a programnak?

2018. jún. 25. 06:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Eredeti fény temploma.

[link]

Chong An Sunim zen apát

https://www.youtube.com/channel/UCjfA49FGMP6k3oc9rxViCqA

Aki meg ennyire lepontozott, az nyugodtan élje le stresszesen és kiégve az életét, csókoltatom érte. Nem nekem fog fájni.

2018. jún. 25. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!