Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segítséget szeretnék kerni...

Segítséget szeretnék kerni ebben a pánikbetegség dologban. Hogyan lehetne elkerülni?

Figyelt kérdés

Elég rég óta pánikbeteg vagyok, akkor jön elő amikor távol vagyok a szüleimtől és a halálra gondolok, arra, hogy messze vagyok a szüleimtől és egyszerűen kapkodom a levegőt és nagyon erősen megdobban a szivem, lever a víz és elég ciki, de a szüleimmet akarom. Ilyenkor amikor biztonságban érzem magam, nevetek magamon, és szégyellem magam.

Elég régen volt màr ilyenpánikrohamom. Kb 3 éve, de tudom magamról, hogyha olyan a helyzet egyből bepánikolok. Szüleim úgy tudják kinöttem , nem akarom elmondani nekik. Magam akarom leküzdeni.

A probléma az lenne, hogy hétvégén megyek ausztriába nyaralni a csapattal, és 1 hetet lennèk ott. Azért vállaltam el, mert leakarom küzdeni, azt akarom hinni, hogy màr 16 évesen nem foghat ki rajtam ez. Bevállaltam, mert azt akarom, hogy bármikor eltudhassak menni nyaralni, azzal a tudattal, hogy minden rendben lesz. Elég régen voltam már nyaralni. Kb 6-7 éve.

Namost, tudni kell, hogy általában esténként jön elő, mert akkor gondolkozok, és akkor gondolok bele az egészbe.

Mit tudnátok javasolni? Ha bepánikolnák mit csináljak? Kinézem magamból, hogy mèg egy hisztit is levágnék, hogy ,,jaza akarok menni". Huh, de ciki lenne😐

Ez elég rosz, azért mert úgy pepánikolok, hogy egy 5 éves kisfiú szintjén viselkednék. Tudom, mert emlékszem, volt màr ilyen.

Valahogy el lehet kerülni ezt a pánikbetegséget?

2018. jún. 13. 00:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem nyugtató segített, érdemes lenne felkeresned egy pszichiátert, ha nem akarsz gyogyszert szedni esetleg kezdj el futni rendszeresen főleg mikor érzed hogy jön a pánik, eddz valamit ha kifáradsz fizikailag akkor nem lesz energiád pánikolni nekem ez sokat segített, vannak ilyen gyógynövényes nyugtatók is esetleg patikában érdeklődj mit ajánlanak. Én 25 éves vagyok és én is az anyukámat akarom :D
2018. jún. 15. 02:44
 2/2 A kérdező kommentje:

Igazából nem akarok felkeresni orvost sem akik ezzel foglalkoznak. Magam akarom megoldani. Egyre jobban izgulok, vasàrnap indulunk és eléggé félek hogy előjön. Általában este szokott előjönni mivel akkor gondolkodok. Akkor nem igazán mehetek futni :)

Nemtudom mit csináljak. Jól esne egy csomó jó tanács.

2018. jún. 15. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!