Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lelki eredetű étvágytalanságot...

Lelki eredetű étvágytalanságot, émelygést hogy tudnám megszüntetni?

Figyelt kérdés

Egy hete vége lett a 4 éves kapcsolatomnak. Azóta nagyon étvágytalan vagyok, émelygek kb. mindig, kivéve ha elterelem a figyelmemet munkával. 2 napja nem marad meg bennem semmi, kihányom mert olyan szinten undorom van, és már nem is próbálok meg enni. 3 éve bulémiás vagyok és ez most méginkább felerosdott.. Most például bent vagyoka munkahelyemen, 8 óráig jó lesz mert nem arra figyelek, de aztán hazamegyek és újra sz.r lesz minden. Mit tehetnék hogy jobban érezzem magam?

22/L

2018. jún. 11. 07:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha ennyire megvisel, mindenképp keress fel egy pszichológust/kineziológust. Tudom, durván hangzik, meg az ember nehezen akarja elfogadni, de amikor ott vagy, hidd el, már azt fogod érezni, hogy jó, hogy elmentél.

Enni egyél, ha csak pár falatot is, mert ezzel csak még jobban árthatsz magadnak. Ha szilárdat nem is tudsz enni, de igyál mondjuk nyers krumpli levet, vagy főzd meg a krumplit, és azt csipegesd, vagy valami könnyű leves, stb.

2018. jún. 11. 09:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Fontos, hogy mindig legyen valami, amit csinálsz, ne hagyj magadnak időt arra, hogy agyalni kezdj. Délután mozdulj ki, menj el barátnőiddel valahova, vagy akár egyedül, sétálj nagyokat, ez elvileg sokat segít. Fáraszd le magad fizikailag vagy akár szellemileg, ettől meg is fogsz éhezni. Szerintem azért sincs étvágyad, mert borzasztóan meleg van, de mindenképp egyél is, mert össze fogsz esni a melegben. Legyen nálad mindig víz, ha mást nem is, egy kevés gyümölcsöt, vagy valami salátát egyél, aztán próbálkozz meg mással. Ha nem fog javulni a helyzet pár héten belül, akkor fordulj szakemberhez, mert tényleg sokat voltatok együtt és teljesen érthető, hogy ennyire megvisel lelkileg. De ne hagyd, hogy az egészséged is rámenjen. Túl leszel rajta, adj magadnak időt, minden rendben lesz.
2018. jún. 11. 12:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Vegyél magadnak Kubu gyerek italt. Nekem ez segített depressziós időszakomban az étvágyamon. Van benne sok ásványi anyag, és cukor is, valamint nagyon tápláló. Jó étvágyat csinál. Igyál meg napi 1 l citromfű teát is.
2018. jún. 11. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!