Öregkori butulás. Mit lehet tenni ellene?
Figyelt kérdés
A barátom nagymamája 85éves,5éve halt meg a férje,azóta megbolondult. Minden dologba beleköt,a minap a hajszárítót vittem be a páromnak,ő meg rögön elkezdett balhézni,hogy milyen pofátlanok vagyunk,hogy együtt fürdünk. Más: 115Ft nyugdíj neki kevés,a második héten már csak 20000Ft-ja van,és rám keni,hogy én voltam. Amit a fejébe vesz,az ugy van. Már nem bírjuk a barátommal,kell vmi megoldás. Legfőgképpen akkor ilyen,ha melegfront jön. És ez mostanában elég sokszor volt. Mi kell ahoz,hogy öregekotthonába vitessük?2010. jún. 15. 20:07
11/20 anonim válasza:
Az a baj,hogy Ádám és ÉÁva bűnbe esett.S azóta ez a világ apokooik pokla.Pedig nem volt szükséáhgszerűjhogy így legyen.Dec az ember lebukott.PŐedig ha nem bukott volnma le akkor nem lennének ilyne gondolk mint n öregedés, elbutulás, impotencia, kedélyzavar, skizofrénia stb.-Nem megvetően íreom a flsoroltakból egyik nekem is van.Hogy melyik azt njem mondom csak annyit hogy fiatal va
12/20 anonim válasza:
Egyrészt az öregkor nem természetes velejárója az elbutulás, másrészt ez nem az. Ez lehet agitált depresszió paranoid dolgokkal, enyhébb pszichózis. Elbutulás az nem ilyen.
13/20 anonim válasza:
17:02 szerintem szkizofrén vagy, ők szeretnek ilyen spirituális dolgokon elmélkedni. jobbulást neked is, a nagymamának is.
14/20 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Csak érdeklődök, hogy miért épp te akarsz a barátod ( nem férjed!) nagyijától megszabadulni? Egyébként amikor ilyent látsz ( Öregembert) arra gondolj, hogy magadat látod néhány év mulva. Biztos vagy benne, hogy Te nem ilyen leszel?
15/20 A kérdező kommentje:
Együtt akarunk "megszabadulni " tőle,de már oly módon,h hátrahagyja a biztos lakását,és albérletbe megyünk. Megjegyzem jegyesek vagyunk,közös minden döntésünk.
2010. jún. 18. 05:46
16/20 anonim válasza:
Csak akkor mehet öregek otthonába, ha beleegyezik és sztem ahogy leírtad azok alapján nem fog beleegyezni:S
17/20 anonim válasza:
Amennyire én tudom nem kell beleegyeznie. Csak keresnetek kell egy otthont, ahova beadjátok a jelentkezési lapot kitöltve, hogy mire képes és mire nem, majd az otthonból 1-2 alkalommal kijönnek felmérni a terepet, hogy mennyire önellátó és mennyire zizi. A gond ott kezdődik, hogy a legtöbb otthon elkéri a nyugdíját vagy még többet is(ami nyilván benneteket terhel) illetve néhány otthonban kérnek milliós nagyságrendben kaupciót. Utána kell járni.
18/20 anonim válasza:
Én a múlt héten olvastam, egy újságban, hogy vannak olyan otthonok, ahol rengeteg idős ember halt meg a rossz ellátás miatt!EZ FELHÁBORÍTÓ!!!!!SÍRTAM MIKOR OLVASTAM, PEDIG ENGEM MÉG NEM ÉRINT.Nagyapám kapcsán érinthetett volna de ő sajnos a mai nap elhalálozott ereje teljében!!!!!
19/20 anonim válasza:
Nekem a nagyapám, demens volt. Rengeteg gond volt vele, nagymamám se bírta és anyukám sem/ 17 vagyok lány/ én sem bírtam rajta segíteni mert nekem sérvem van a gerincemen. De nem ezért írok ide. A lényeg hogy iszonyú drága az hogy egyáltalán bevegyék egy otthonba "őt". És mivel már átmentem rajta ,tapasztalatból írom hogy bele kell egyeznie!! Ez benne a legrosszabb , mert ha már nem beszámítható akkor semmibe sem megy bele.. Sok szerencsét kívánok és ne vegyétek fel ezt úgy a pároddal hogy milyen rosszat tesztek vele, mert NEM. Utolsó előtti komizó. Asszem
20/20 anonim válasza:
Ja bocs a : 12:47 es voltam :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!