Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öregkori butulás. Mit lehet...

Öregkori butulás. Mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés
A barátom nagymamája 85éves,5éve halt meg a férje,azóta megbolondult. Minden dologba beleköt,a minap a hajszárítót vittem be a páromnak,ő meg rögön elkezdett balhézni,hogy milyen pofátlanok vagyunk,hogy együtt fürdünk. Más: 115Ft nyugdíj neki kevés,a második héten már csak 20000Ft-ja van,és rám keni,hogy én voltam. Amit a fejébe vesz,az ugy van. Már nem bírjuk a barátommal,kell vmi megoldás. Legfőgképpen akkor ilyen,ha melegfront jön. És ez mostanában elég sokszor volt. Mi kell ahoz,hogy öregekotthonába vitessük?
2010. jún. 15. 20:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
8%
Öregek otthonába 85 évesen. Nem szégyellitek el magatokat!!!
2010. jún. 15. 20:12
 2/20 anonim ***** válasza:
78%
Sajnos, ti is szembesültetek a fejlett világra legnagyobb terhet rovó jelenséggel, az öregkori dementiával. Jelenleg is dollármilliárdokat emészt fel a jelenség, és a kutatása, de sajnos, eddig semmi eredmény...
2010. jún. 15. 20:16
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell szégyellni magukat. Sajnos nálunk hasonló a helyzet. A dédmama hasonló korban van. 10 éve halt meg a férje, 5 éve a fia és tavaly szeptemberben a lánya, akire abszolút nem emlékszik, hogy neki valaha is lett volna. Pár éve leesett az otthoni takarítás közben a létráról és eltörött a csípője...azóta megzakkant. A nyugdíját állandóan eldugdossa ahova épp eszébe jut és minket okol, ha nincs meg (márpedig legtöbbször nincs meg). Kommunikálni már abszolút nem lehet vele...eljátsza, hogy ő mindent ért amit mi mondunk neki és persze, hogyne... gyakorlatilag a mondatok tartalma nem jut el az agyág. Eldöntendő kérdésre sem képes helyesen válaszolni. A dolgokat súlyosbítja, hogy tisztaság és rendmániája van és jóanyámat a sütés közben sem hagyja békén, csak kérdezgeti, hogy mit mosogathat, pakolhat, stb... a cselekedeteinek nagy részéből kimarad pár fázis. Értsd: a mosogatáshoz nem használ vizet csak lesöprögeti a tányérokat és pakolja a szekrénybe, ami valljuk be nem kellemes élmény koszos tányérból enni. Időnként a vasalót kávéval tölti fel, ami annak nyilván nem tesz jót... Illetve nem utolsó sorban azt hiszi, hogy ő az anyja a 9 éves öcsémnek és mivel ő régi módú ezért mikor elgereblyézi öcsém homokozóját öcsémnek nem engedi, hogy bemenjen játszani... előfordult, hogy oldalba vágta a gereblyével, aminek egy nagy kék folt lett az eredménye. Öcsém gyakorlatilag levegőt sem vehet mellette engedély nélkül. A tárgyakban embereket lát...Pl.: a kert végében a téglarakáshoz odaképzel egy családot, akik a téglarakás alatt élnek ezért ott tűzet sem lehet gyújtani, ha látja mert retteg, hogy megégnek az ,,emberek"... a postaládát kalapos embernek nézi és halálosan retteg a kitalált fantáziaszemélyeitől. Nálunk ez a helyzet... a család nagy részének (apámnak illetve testvéreimnek) már elege van ebből és nem látunk más kiutat, mint az idősek otthona. Egyedül édesanyám nem szeretné, mivel ő úgy gondolja, hogy nem akar úgy bánni vele, mint egy állattal. Viszont a család már nem sokáig bírja ezt és ha oda kerül a sor én fogom elvinni az idősek otthonába mert nem fogom hagyni, hogy az idős kori butulás tönkretegyen egy családot.
2010. jún. 15. 20:26
 4/20 A kérdező kommentje:

20:12-Ha a helyünkbe lennél,nem írtad volna! :S Függönymadzaggal akarja felakasztani magát,azt képzeli megmérgezzük,ha elalszik. Ja,és persze az apám felcsinált. Minden rihe-rongynak elhord. Lehet,h öreg,de nem lehet bírni.

Utolsó: A mosogatás nálunk is így megy:S A tányéroknak még mindig beigli szaga van,és a kávés pohárban cukor...múltkor mosogattam,akkor is balhézott,h miért nézem őt mocskosnak...megnéznémh milyen nálunk a tisztaság(édesanyám 25éve takarítónő) szal mondanom se kell.

A pénzt nálunk nem eldugja,hanem elkölti mindenre,legfőgképpen ruhára a barátomnak,amit cigányárusoktól vesz,azzal,hogy mindenkin ilyet látni,ez divat. Teszem hozzá boltkoros...ennyi

2010. jún. 15. 20:36
 5/20 anonim ***** válasza:

Mi kell ahoz,hogy öregekotthonába vitessük?

Leginkább pénz, sok magánintézmény működik. De ha van nyugdíja, akkor ez nyilván nem probléma. Viszont "bevitetni" éretelemszerűen nem lehet, abba bele kell egyeznie. És honnan "vitetni be"? Az otthonából nem lehet valakit csak úgy kitúrni. Stb. Szóval ez nem olyan egyszerű dolog. Ha nem akar beköltözni egy ilyen otthonba, akkor nektek kell elköltözni tőle.

2010. jún. 16. 04:33
 6/20 anonim válasza:
Nálunk is ez a helyzet. Mi írattunk fel az orvossal vm gyógyszert, egy darabig szedte (azt hazudtuk neki h fájdlaomcsillapító a vállára) és meglepően hatásos volt, sokkal nyugodtabb lett, nem vádaskodott, h ellopjuk a nyugdíját/k.rva vagyok. Persze magától a barátod nagymamája sem fogja bevenni, elvégre "neki semmi baja". Szóval szerintem a kajájába próbáljátok belecsempészni. Az orvosnak nem kell kivizsgálnia hozzá, látatlanba is tudja, h milyen gyógyszert kell felírni rá. Az idősek otthonához nrm tudom, milyen feltételek kellenek, de a gyógyszer tényleg javítana a helyzeten.
2010. jún. 16. 12:33
 7/20 A kérdező kommentje:
5éves volt a barátom,amikor a nevére iraták a lakást. Ő csak haszonélvező.
2010. jún. 17. 16:17
 8/20 anonim ***** válasza:
ÉN MÁGUS VAGYOK: S MONDOM:MINDENBŐL VAN VISSZAÚT.AZ ELBUTULÁSBÓL IS.NEKEM VAN NEM EGY ISMERŐSÖM AKIKET MEGGYÓGYÍTOTTAM ELBUTULÁSBÓL, SZÍVBAJBÓL, EPEKŐBŐL, VESEKŐBŐL IMPOTENCIÁBÓL,PÁNIKBAJBÓL ÉS MÉG SOROLHATNÁM.
2010. jún. 17. 16:30
 9/20 A kérdező kommentje:
Ez most sokat segített.
2010. jún. 17. 16:33
 10/20 anonim ***** válasza:

Bilobil-az agy karbantartója.Tényleg a Bilobillal időt nyerhettek,öreganyámnak is segített valamit..de nem sokat.

A másik tipp az öregekotthona,ehhez talán SOK PÉNZ kell...

2010. jún. 17. 16:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!