Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elmondhatatlanul rettegek...

Elmondhatatlanul rettegek apámtól, ha már csak egy szobában kell vele lennem, vagy közelít az ajtó fele, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ok nélkül, üvöltözik. Most például azon, hogy viszik az öcsémet a városba és el akartam menni vele.

Ez azért van, mert úgy tud üvölteni, hogy felmegy a vérnyomásom 200-ra,vagy úgy megver, hogy ömlik a vér.

2018. máj. 27. 16:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád ezt szemrebbenés nélkül végignézi?Vagy apád veri az egész családot?
2018. máj. 27. 16:56
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyedül nevel, vagy édesanyád is veletek él?

A testvéredet is bántja? Mennyi idősek vagytok?

Hol éltek?

2018. máj. 27. 17:00
 3/10 A kérdező kommentje:

Az öcsém ő:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

Megtanulta az apjától, hogy hogyan kell velem viselkedni.

Igen, végignézi anyám is, illetve fél tőle.

2018. máj. 27. 17:38
 4/10 A kérdező kommentje:

Így csinált velem legutóbb:

[link]

2018. máj. 27. 18:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért tűröd...

Sem az öcsédnek, sem apádnak nincs joga bántalmazni sem verbálisan, sem fizikailag.

2005 januárja óta Magyarországon is tilos verni a gyerekeket, ez a törvény. Elvileg még egy pofon is törvénysértés, de azért ebből nem szoktak ügyet csinálni. Viszont amiket leírtál, az már _súlyos veszélyeztetés_, ha bárki jelzi a gyermekjóléti szolgálatnak vagy a gyámhivatalnak, akkor hivatalból "közbelépnek": környezettanulmányt készítenek, elbeszélgetnek a szülőkkel, az esetleges tanúkkal stb. Súlyos esetben a kiskorú gyereket azonnal ki szokták emelni a családból; kevésbé súlyos esetben védelembe veszik, ez többek között azzal jár, hogy pl. a szülők számára előírnak bizonyos szabályokat, és ellenőrzik is őket.

Mindezeket csak azért írtam le, hogy tudd, hogy ami nálatok folyik otthon, az nem normális dolog, apád súlyos bűncselekményt követ el folyamatosan.

Ha már betöltötted a 18-at, akkor sajnos már a hatóság nem lép közbe. Neked kell lépned, ami tudom, nem könnyű, de a jelenlegi helyzetednél csak jobb lehet: kolesz, rokonok, albérlet társakkal stb.

Ha viszont még nem töltötted be a 18-at, akkor kérj segítséget a helyi gyermekvédelemtől sos-ben.

2018. máj. 27. 20:17
 6/10 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok :(
2018. máj. 27. 20:36
 7/10 anonim ***** válasza:

20? :O

Akkor már két évvel ezelőtt leléphettél volna. Nem tilthatják meg, nem akadályozhatják meg, nagykorú vagy.

Ha dolgozol, akkor albérlet vagy társbérlet, sokan közösen szoktak lakást bérelni. Ismerősöm nemrég költözött be harmadikként egy megüresedett helyre, addig nem is ismerte a jelenlegi lakótársait; külön szobájuk van, plusz a közös helyiségek; volt kolléganőmék meg egy háromszobás lakásban úgy laknak, hogy három pár van. Így rezsivel havi 30-50 között meg lehet úszni, ez se kevés, de ennyit megér, hogy nyugtod legyen.

Ha még suliba jársz, akkor esetleg kolesz, ha van rá lehetőség.

Vagy ha vannak rokonaid és barátaid, akik befogadnának legalább egy-egy rövid időre, addig is megoldódik a helyzet.

2018. máj. 27. 20:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Nincsenek rokonaim, illetve egy nagynéném, de az is kidobott... Ő se jobb, mert nincs helye.
2018. máj. 27. 20:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor marad a saját lábra állás. Írtam lehetőségeket, de biztos van más is (pl. szoktak hirdetni munkát ingyenes szállással); keresd meg a legjobbat, és hajrá.
2018. máj. 27. 22:38
 10/10 anonim ***** válasza:
De ha tegnap 18 éves voltál (a linkelt kérdésed alapján), akkor ma hogy lehetsz 20?
2018. jún. 24. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!