Túlzott mobilfüggő vagyok! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Már az alap dolgokat is elhanyagolom, mint például az alvás, evés, ivás, a mellékehelység használata. Egyszerűen nem tudom letenni, csak fogyok és egyre rosszabbul vagyok, de így sem megy! A családom is ki van bukva, megértem őket, hogy miért. Napi szinten 11-12 órát töltök telefonozással, ha nincs iskola időszak. Tudtok valami módszert a leszokásra? A pszichológus tud segíteni? Vagy felesleges hozzá menni?#leszokás #mobil #betegség #telefon #pszichológus #függőség #tinédzser #telefonfüggőség #mobilfüggőség
2018. máj. 5. 21:04
1/5 anonim válasza:
Elzáratod valakivel a telefonod pár napra.
2/5 anonim válasza:
Megy az akard jobban és sikerülni fog. Talalkozz baratokkal,próbàlj meg kifelé koncentrálni nem lesz baj! Akard csak.
3/5 anonim válasza:
Csinálj helyette valami mást, pl sportolj, rajzolj, olvass, stb, foglald el magad. Ha nagyon nem megy tényleg kérj segítséget. Elmehetsz pszichológushoz is, biztos hogy könnyebb lenne mint egyedül
4/5 anonim válasza:
Ez csak rajtad múlik! Csak van benned egy kis tartás, és akarat! Gondolj arra milyen káros a telefon! Gondolj arra, hogy milyen szörnyűségek történnek amiatt, mert valaki telefonfüggő! (pl olvastam, hogy Kínában, egy házaspár annyira belefeledkezett a mobilozásba, hogy elfelejtették megetetni pár hónapos kislányukat, aki néhány nap éhezés után meghalt) Saját károdra van! Találj valami új hobbit, ami lefoglal!
5/5 anonim válasza:
Több lehetőséged is van.
Pl cseréld el egy úgynevezett butatelefonra.
Gondolom okostelefonfüggő vagy, ami egy mini, hordozható számítógép.
A nyomógombos butatelefonokon nincs olyan sok minden, amitől függővé válhatnál. Minél egyszerűbb butatelefon, annál könnyebb a leszokás.
Nem hiszem, hogy pszichológus okosabbat tudna mondani. Az okostelefon meg amúgy eléggé addiktív, azaz könnyen lehet függővé válni tőle.
Fekete színű a telefonod ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!