Mivel tudom mérni a depressziót? Szakdolgozatomhoz kellene!
Figyelt kérdés
Gyermekek körében végzek kérdőíves kutatást a gyermekkori depresszióval kapcsolatban. A konzulensem azt mondta, hogy léteznek erre kérdőívek, viszont nem mondta, hol találom ezeket. Valakinek van ötlete, mire gondolhatott?
Igyekszem tőle is megtudni, de nagyon nehéz utolérni, és nem biztos, hogy időben válaszolna. Emellett ha válaszol is, nem biztos, hogy azt tudom használni, ezért is kérek itt segítséget.
Emellett pedig már próbáltam segítséget kérni az egyetemi könyvtárban, de nem jutottam előbbre.
2018. ápr. 25. 15:20
1/7 anonim válasza:
Miért akarod ezt vizsgálni, ha fogalmad sincs a témáról és a metodológiáról? Meg ha nem foglalkozik veled a konzulens, akkor miért nem keresel másikat. Meg miért nem írod be a keresőbe, és olvasol cikkeket, hogy hogyan szokták ezt mérni.
2/7 anonim válasza:
Hát,figyelj.Én el tudom mesélni a saját gyerekkori depressziómat.Az lehet a mérce durvább véglete...
3/7 anonim válasza:
Beck-féle depi skála, de a tankonyvtar.hu-n van egy rakat adat erről.... h fogsz te szakirodalmat kutatni h kérdőívet sem találsz????
4/7 anonim válasza:
azért helyetted a szakdogát nem akarom megírni... xD tessék: [link]
5/7 anonim válasza:
Utolsó ezzel csak egyetlen probléma van,hogy ezeket a teszteket klinika pszihológusok végzik és ezekhez orvosi kamarai tagsá kell... :(
6/7 anonim válasza:
utolsó: ez egy szakdolgozat. nem egy nagy cucc, tudod. még a fogyatékos is megírja.
7/7 anonim válasza:
Nyilván a szakirodalomban tájékozódsz, mielőtt elkezdesz egy kutatást lefolytatni, hiszen addig még a kutatási kérdésedet és hipotéziseidet sem tudod megfogalmazni, amíg nem néztél utána mindennek a már meglévő szakirodalomban. Baromi egyszerű: bizonyára nem te vagy az első, aki a gyermekkori depresszióval kapcsolatosan kutat, megnézed szépen a publikációkat magyar és angol nyelven, és megnézed, milyen mérőeszközöket használtak a gyermekek depresszió szintjének vizsgálatára. Tádám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!