Okozhat-e depressziót, illetve súlyosbíthatja-e a meglévő depressziót a következő körülmény?
A kérdés részben tartalmazza a választ is, de biztos akarok lenni benne.
A körülmények: alapból introvertált, magamnak való vagyok, 18 és 60 év között valahol félúton.
Valutaváltóban dolgozok, napi 11 órában, nagyjából 15-17 napot egy hónapban. Szűk 4 négyzetméteres helyiség, az ügyféltérbe nyíló ajtóval, az ügyféltér szintén szűkösen 4 négyzetméter. Ez egy majdnem hermetikusan lezárt helyiség, csupán egy 25x5 cm-es résen adják be a pénzt, illetve én ki. Szigor van: a 11ó+45p-es munkaidőmet 2-3-szor szakíthatom meg összesen 45 percre, ennyi a kötelező ebédidő. A váltó ajtaja egy forgalmas budapesti utcára nyílik. 11 órán keresztül senkihez nem tudok szólni, az ügyfelek 90+%-a külföldi. Nem nagyon tudom lefoglalni sem magam, mert elég sok az ügyfél.
Nem tudtam magamról, hogy nem bírnám a bezártságot.
Előző munkahelyemen nagyobb volt a mozgásterem, bármikor kimehettem levegőzni, jött a pénzszállító, tudtam vele beszélni minimum fél órát, de esetenként többször, vagy több órán keresztül is ott parkoltatták, és telefonon is tartottuk a kapcsolatot a kollégákkal, az ügyfelek 100%-a magyar volt, ráadásul visszajáró ügyfelek.
A munkahelyváltás oka a fizetésben volt, most 1/3-dal többet kapok teljesen hivatalosan.
Minek tagadnám hogy engem nem derítene jókedvre a leírt munkakörülmény.
Van tapasztalatom abban hogy mi okozhat depressziót. Falu széli szomszédmentes házban nőttem fel, ahol több négyzetkilométer szabad tér jutott a természetben. 30 éve meg városi vagyok. A városi kényelem mellett megtudtam mi az a depresszió, pedig jókedvű rosszcsont gyerek voltam a tanyavilágban. Ekkor jöttem rá a lelki gyógyszerre, néha "hazamenni" bárhova a szabad természetbe. Utána a város sok hülyesége is elviselhető mert megerősödik a lélek.
Hétvégén ha teheted akkor valamelyik ismerősödnél próbáld ki a tanyasi életet hogy jókedvet okoz-e. Szerintem meg fogsz lepődni amikor arra érzel késztetést hogy vidám nótára gyújts jókedvedben. Utána a városi körülmények is elviselhetőek lesznek. Vagy az érintetlen természetbe is jó kimenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!