Költekezési mániám van, mit tegyek ellene?
Figyelt kérdés
Alig egy hónap alatt képes vagyok 25000 ezer Forintot is elkölteni és utólag nem tudom azt sem, hogy mire ment el eme hatalmas összeg.Ez valamilyen betegségnek, úgy értem pszichés betegségnek is lehet akár az egyik tünete?Például a mániás depresszív pszichózisnak? Nagyon rosszul érzem magam.Mit tegyek?Elrontom az életemet.Bár már lehet, hogy így is el van sajnos.2010. jún. 11. 11:38
2/12 anonim válasza:
Olyan leszel, mint az Így jártam anyátokból Lily, a végén lesz 50 bankkártyád és meglopod a pasid is. :)
3/12 anonim válasza:
Ez nem betegség kérdése, 25 ezer nem a világ, akkor lenne baj, hogy ha minden hónapban, minden pénzedet hülyeségekre költenéd alapvető szükségletek kielégítése helyett! Lehet hogy csak ebbe menekülsz valamilyen probléma elől. Baj van a családban, munkahelyen, iskolában, bárhol, ezért elmész vásárolni, mert ez "örömet okoz"... Én egyszerűen hónap elején fognám a pénzem, kiszámolnám azt, ami feltétlenül szükséges (egy iskolásnak mondjuk 5ezer a havi szórakozásra és kész), a többit betenném bankba, vagy elzárnám, durvább esetben elzáratnám itthon, mintha nem is lenne!
4/12 anonim válasza:
szerintem ebbe a kategóriába írva nem fogsz túl sok értelmes választ kapni...
írd ki mégegyszer, de olyan kategóriába, ahol úgy gondolod, normális válaszokat fogsz kapni
amugy pedig szerintem mindig ha költekezni akarsz, tartsd észben, hogy "MOST NEM!" , nekem például ez bevált
hajrá! :)
5/12 anonim válasza:
11:47!
Az jó rész volt :)
Egyébként mindig mondd el magadat minden szemét állatnak, és utáld magad, akkor előbb utóbb leszoksz
6/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat rosszul írtam:250000 Forint:ezt akartam írni.És férfi vagyok.
2010. jún. 11. 12:46
8/12 anonim válasza:
orvos, vagy a legközelebbi családgondozót keresd fel.
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönööm szépen az eddigi válaszokat.Várom továbbiakat is.DE az eddigiek is hasznosak.Szerintem is orvoshoz kell mennem.Ráadásul vannak egyéb gondjaim is:szorongások, fényeket is láttam már amik nem voltak ott, illetve egyebeket is.Illetve hangokat is szoktam hallani.Olyannak érzem magam mint akit irányít valami erő.Meg mintha figyelnének olyat is gyakran érzek.
2010. jún. 11. 17:51
10/12 anonim válasza:
11.48-as vagyok! Ebben az esetben azt javaslom, hogy nyiss egy bankszámlát, ahova beteheted a fizetésedet rögtön hó elején. Hagyjál magadnál annyi pénzt, ami szükséges ahhoz, hogy jól élj, de ne tudd szórni a pénzt... attól függően hogy mire kell (albérlet, hitel, család, bármi)! Én mondjuk család nélkül ha albérletet és semmi extrát nem kell fizetned csak rezsi + maximum 100 ezret költenék havonta! Ennyi legyen nálad otthon, a bankkártyádat meg tedd el jóóó mélyre valahova, ha annyira vészes a helyzet, a betett pénzt köttesd is le, hogy ne tudd hirtelen felindulásból kivenni vagy elkölteni! Amúgy meg csak ÉSZ kell... ha megpróbálsz az adott pontban nemet mondani a látszólag értelmetlen apróságokra, akkor rögtön több marad a zsebedben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!