Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van/volt skizophrén ismerősötök?

Van/volt skizophrén ismerősötök?

Figyelt kérdés
2010. jún. 9. 19:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

bocs elírtam:skizophrénia.

12:47 ez kemény!

engem a srác akit írtam egyszer éjjel kettőkor hívott fel,hogy valami nagy gáz van mert 2004-et írunk és az emberek...blablabla,nem értettem tisztán amit mondott, összevissza beszélt,meg volt győződve róla,hogy én horvát nemzetiségű vagyok,meg megfenyetett,hogy vigyázzak magamra,mert megver...szóval durva volt.

2010. jún. 10. 20:55
 12/15 A kérdező kommentje:
22:26 ha jól tudom a tudathasadás egyenlő a skizophréniával.az ismerősöd végül is kigyogyult belőle teljesen?
2010. jún. 10. 20:57
 13/15 anonim ***** válasza:

A több személyiséget Disszociatív identitászavarnak/ Multiplex személyiségzavarnak hívják és az ez:

[link]

A skizofrénia teljesen más. Én multi vagyok, és egyáltalán nincsenek skizofrén tüneteim.

2010. jún. 11. 00:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Én régen jártam egy rajzsuliba, ahol az egyik modell állítólag skizofrén. (De már akkor is nagyon rég modellkedett ott, és azóta is. Hol fejrajz, hol aktrajz...) Hihetetlen jó beszólásai vannak, tökjó arc, első ránézésre olyan jó értelemben vett dilinyós-típusnak tűnik a fura hajával meg a cuccokkal amiket fel bír venni.. De karácsony-szilveszter tájékán mindig bekattan, és akkor para van. behisztizik hülyeségeken, és kiszámíthatatlan lesz, min fog kiakadni.. Egyszer pont rám akadt ki, valami jelentéktelen dologba belemagyarázott valami hülyeséget, ami szerinte ellene irányul (hogy én hogy néztem rá, meg ilyenek), és elkezdett sértett hangnemben ezzel b*szogatni (miközben őt rajzoltam), egyszerűen nem hagyta abba, pedig már a tanár is megpróbálta elsimítani a dolgot, de csak folytatta tovább, amíg el nem kezdtem bőgni. Akkor megszeppent és abbahagyta.

Nekem csak ennyi tapasztalatom van a skizofrénekről, de ez biztos nem tipikus (már ha van tipikus)..

2010. jún. 11. 00:46
 15/15 anonim válasza:

Ismerek skizofrén személyt, jómagamat. Mivel nem vagyok pszichiáter, nem tudom megmondani, hogy hány fajtája van, de én paranoid skizofréniába szenvedek.

Elég annyit rólam tudni, hogy 16 évesen lettem beteg, a pszichiáter szerint a betegség korai stádiumába kezdtek el kezelni. Ez azt jelenti számotokra, hogy én sosem hallucináltam. Most vagyok 23 éves, 1 éve várom a "rehabilitálásomat", tünet mentes vagyok, a doki szerint egy kicsikét még várjunk. Bízom benne, hogy nyáron rehabilitálnak.

A paranoid skizofrénia sokkal inkább egy érzés világ, gondolkodás mód, mint csak hallucinációk sorozata. Nem kívánom szavakba önteni ezt a lelkivilágot.

Minthogy mondtam, én nem hallucináltam. De láttam egy filmet már jó pár éve, a neve: Scanner darkly (Kamera által homályosan). Amikor végig néztem, annyit tudtam a filmben lévő H anyag nevezetű drog= paranoid skizofrénia. Azt hittem, hogy valami pszichiáter írta a film alapjául szolgáló könyvet. Fél évvel később a HVG hetilap lehozta Philip K. Dick regény író nevét. A cikk írta, hogy vagy azért írt ilyen regényeket, mert keményen drogozott, vagy mert a rajongói szerint "kezeletlen" paranoid skizofrén volt.

Ugyan én nem vagyok rajongója, de a lelkivilág egy az egyben visszaköszön.

Itt a trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=TXpGaOqb2Z8

2010. jún. 16. 04:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!