Mit tudtok az elektrosokkról? Van esetleg olyan ismerősötök aki átesett ezen?
Nagyon sok rosszat olvastam erről a kezelésről és nagyon aggódom a barátnőért. Szörnyű volt őt látni mikor rohamai voltak, voltam nála már a kórházban is és így hogy nincs is magánál még szörnyűbb látni. :( Olyan hihetetlen, hogy néhány héttel ez előtt még izgatottan várta, hogy megszülessen a kislánya most pedig ez történik vele. Borzalmas. :((( Már nem kap semmilyen nyugtatót, gyógyszert csak infúzió megy neki meg antibiotikum mert láza van és még így sincs magánál. Pedig én azt hittem, hogy a sok nyugtató miatt nem reagált mikor ott voltam, de akkor ezek szerint nem. Teljesen elvesztette az eszméletét.
Attól félek ha felépül elfelejt majd sok mindent... Mi lesz ha azt is elfelejti, hogy szült egy gyereket...?
Szia!
Sajnos pontosan nem tudják. Eddig azt mondták laktációs pszichózisa van ez a szülés utáni depresszió legdurvább fajtája, de most megvizsgálta egy másik orvos is és azt mondta ez nem az, hanem annál sokkal súlyosabb betegség, de pontosan nem tudni hogy mi ez és mitől alakult ki nála, szerinte a szülés mint trauma közrejátszik benne, de számos más dolog is benne lehet például a genetika. Egyenlőre semmilyen nyugtatót nem kap, csak infúziót és antibiotikumot mert időközben lázas lett (valószínű azért mert megfázott a hideg borogatástól ami azért kell hogy elapadjon a teje és ne gyulladjon be a melle) és úgy tudom mától már az intenzív osztályon ápolják, ha megszűnik a lázas állapot akkor kerülhet sor az elektrosokkra. A férjének ezeket az információkat adták a kórházban, ma hívott telefonon tőle tudom mind ezt.
Még nem találkoztam ilyen betegséggel, semmit nem tudok róla ezért keresgélek a neten és kérdezősködök hátha tud valaki információt adni erről, esetleg akinek a közvetlen környezetében előfordult ilyen sajnálatos eset. Nagyon nagyon szeretnék segíteni, de érdemben sajnos nem tudok mert nem vagyok orvos, ha mással nem legalább ezzel próbálok segíteni hogy egy kicsit tisztábban lássunk és könnyebben meg tudjuk érteni, hogy mi történik most vele. A férje az egyetlen akivel tartom a kapcsolatot, rettentően ki van akadva, nem bírja ezt a tehetetlenséget. Őt is nagyon sajnálom mert nem ezt érdemelte volna az élettől :( Mindenben amiben csak tudok szeretnék segíteni neki, felajánlottam a segítségem, de egyenlőre nem volt rá szükség. Az egyetlen amit tehetek, hogy próbálom támogatni mert tudom, hogy neki most a legnehezebb.
Kedves utolsó! Köszönöm, hogy írtál. Te orvos vagy? Vagy EÜ dolgozó? Vagy honnan tudod?
Mint már írtam abszolút nem vagyok otthon a témában, úgyis mondhatnám, hogy szerencsére eddig sosem kellett hasonlót tapasztalom, de ha az orvosa ezt javasolja akkor már csak indokolt, nem? Különben mért mondana egy orvos ilyet??
Még nem vagyok orvos, mert fiatal vagyok.
De otthon vagyok a témában, mert érdekel, és ezzel szeretnék foglalkozni.
Rajtad viszont látszik, hogy nem vagy otthon a témában, és hála a jó égnek nem vagy érintett sem benne.
A pszichiátria közel sem olyan tiszta tudomány, mint az orvostudomány többi ága. Ennek az az oka, hogy gyerekcipőben jár még az agykutatás, tehát sok mindenre csak találgatni tudnak, a képalkotó módszerek palettája pedig hiányos. Ez nyilvánvalóan fog fejlődni rengeteget, de egyelőre hasonló színvonalon mozog az egész, mint az orvostudomány többi ága a középkorban. A eletrosokk alkalmazása ezt különösen alátámasztja. Nem igazán van magyarázat rá, hogy miért lenne hatásos, de TALÁN az... De az valószínűbb, hogy nem, valamint az utóhatásai elkerülhetetlenek (görcsrohamok, emlékezetkiesés...stb.), sokszor tönkreteszi örökre az egyént. Nem is értem, hogy mit kereshet egy ilyen módszer a 21. századi orvoslásban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!