Van/volt skizophrén ismerősötök?
A skizofrénia NEM azonos a többes személyiséggel.
Egyébként egyik rokonom skizofréniában szenved, borzalmas betegség sztem.
Igen, van/volt skizofrén ismerősünk.
Egyszer eljött hozzánk. Egy darabig jó volt, aztán hallucinálni kezdett. Nagyon ijesztő volt, orvost kellett hívni hozzá.
Csörög a telefonod; édesanyád az. Mivel szerelőnél van a kocsija, megkér hogy menj el a boltba és vegyél neki pár apróságot. Kenyeret, tejet, gabonapelyhet és csirkemellet.
Miután leírod ezt a rövidke listát, egykedvűen szállsz be a kocsiba és veszed meg a dolgokat a boltban. A pénztárosnő viszont egy furcsa megjegyzést tesz: "Tudja, nem várható hiány dobozos tejből".
Miután anyád házához érsz, bekopogtatsz. Semmi válasz. Úgy döntesz, hogy benyitsz az ajtón; akadály nélkül nyílik. Lerakod a zacskót a konyhapultra. Hmm, furcsa. Már van a pulton hat ugyanolyan zacskó; néhányban már megromlott a tej és a csirkemell. "Anya" szólsz, de senki nem válaszol. Kilépsz a konyhából, és átmész a nappaliba. Anyád ott ül a nappaliban lefejezve, feje az ölében pihen. Azonnal kihívod a rendőrséget. Miután befejezték a helyszínelést, megemlítik a rendőrök, hogy anyád már egy hete halott volt. Továbbá a rendőrségi pszichológus is beszélni akar veled. Miközben elkeseredetten ülsz a bejárati ajtónál lévő lépcsőkön, meghallod ahogy a pszichológus a nyomozóval beszél.
"Nem ritka, hogy a skizofréniától szenvedő emberek ismétlődő cselekvések ciklusába zárkóznak el" - mondja a pszichológus.
Magadban gondolod - "Nem beszélhetnek rólam. Skizofrénia? Ugyan már. Ismétlődő cselekvések? Azt hiszik, hogy én tettem ezt?"
Hirtelen megcsörren a telefonod. "Halló?"
"Szia drágám, én vagyok az. Meg tudnál állni a boltnál és tudnál venni egy kis csirkét és tejet? Ja, és kellene egy kis kenyér és gabonapehely is." "Persze anya, mindjárt ott leszek..."
Jéééézusom,ez morbid volt..de tényleg!Felért egy horrorfilmmel...Szeretem őket,úgyhogy köszi...Ezt te találtad ki vagy valahonnan "loptad"?...
Ja!a kérdezőnek:Nem volt ilyen ismerősöm,de tutira megijednék tőle,úgyhogy remélem,nem is lesz!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!