Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van/volt skizophrén ismerősötök?

Van/volt skizophrén ismerősötök?

Figyelt kérdés
2010. jún. 9. 19:00
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
ismertem egy srácot kiskorom óta.elég jóban voltunk hosszú évekig aztán 26 évesen egyszerűen megőrült...váratlanul agresszív lett velem,súlyos téveszméi voltak szóval megszakitottam vele a kapcsolatot annyit tudok róla,hogy skizophrén és gyógyszereket szed.nektek volt hasonló sztoritok,pl.olyan akiről nem is gondoltátok volna,hogy ebben a szörnyű mentális betegségben szenved?
2010. jún. 9. 19:04
 2/15 anonim ***** válasza:
31%
igen van.. intézetben él nappal plázában lopja a napot.. 2 énje van(icsi és öcsixD) és az mikor mejiknek hiszi magát, a másikkal beszélget a kávézóba mintha ott ülne vele.. meg nézi magát a tükörbe és elkezdi: ne zavarj most az öcsit nézem xD sztem igenjófej egyáltalán nem agresszív:) máriás képeslapokat szokott osztogatni:D nagy arc :)
2010. jún. 9. 20:14
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Előző! Az nem skizofrénia. A skizofréneknek nincs kettős énjük. Nézz utána mielőtt hülyeségeket beszélsz
2010. jún. 9. 21:18
 4/15 anonim ***** válasza:
55%
nekem tudathasadásosom volt, nemtom mi lehet a külömbség. Kitartottam mellette, és mindenben támogattam a néha elég ijesztő beszólásai ellenére is, aztán jobban lett egy kis idő múlva..
2010. jún. 9. 22:26
 5/15 anonim ***** válasza:
94%

A skizofrénia NEM azonos a többes személyiséggel.

Egyébként egyik rokonom skizofréniában szenved, borzalmas betegség sztem.

2010. jún. 10. 00:14
 6/15 anonim ***** válasza:

Igen, van/volt skizofrén ismerősünk.

Egyszer eljött hozzánk. Egy darabig jó volt, aztán hallucinálni kezdett. Nagyon ijesztő volt, orvost kellett hívni hozzá.

2010. jún. 10. 11:49
 7/15 anonim ***** válasza:
92%

Csörög a telefonod; édesanyád az. Mivel szerelőnél van a kocsija, megkér hogy menj el a boltba és vegyél neki pár apróságot. Kenyeret, tejet, gabonapelyhet és csirkemellet.

Miután leírod ezt a rövidke listát, egykedvűen szállsz be a kocsiba és veszed meg a dolgokat a boltban. A pénztárosnő viszont egy furcsa megjegyzést tesz: "Tudja, nem várható hiány dobozos tejből".

Miután anyád házához érsz, bekopogtatsz. Semmi válasz. Úgy döntesz, hogy benyitsz az ajtón; akadály nélkül nyílik. Lerakod a zacskót a konyhapultra. Hmm, furcsa. Már van a pulton hat ugyanolyan zacskó; néhányban már megromlott a tej és a csirkemell. "Anya" szólsz, de senki nem válaszol. Kilépsz a konyhából, és átmész a nappaliba. Anyád ott ül a nappaliban lefejezve, feje az ölében pihen. Azonnal kihívod a rendőrséget. Miután befejezték a helyszínelést, megemlítik a rendőrök, hogy anyád már egy hete halott volt. Továbbá a rendőrségi pszichológus is beszélni akar veled. Miközben elkeseredetten ülsz a bejárati ajtónál lévő lépcsőkön, meghallod ahogy a pszichológus a nyomozóval beszél.

"Nem ritka, hogy a skizofréniától szenvedő emberek ismétlődő cselekvések ciklusába zárkóznak el" - mondja a pszichológus.

Magadban gondolod - "Nem beszélhetnek rólam. Skizofrénia? Ugyan már. Ismétlődő cselekvések? Azt hiszik, hogy én tettem ezt?"

Hirtelen megcsörren a telefonod. "Halló?"

"Szia drágám, én vagyok az. Meg tudnál állni a boltnál és tudnál venni egy kis csirkét és tejet? Ja, és kellene egy kis kenyér és gabonapehely is." "Persze anya, mindjárt ott leszek..."

2010. jún. 10. 12:47
 8/15 anonim ***** válasza:

Jéééézusom,ez morbid volt..de tényleg!Felért egy horrorfilmmel...Szeretem őket,úgyhogy köszi...Ezt te találtad ki vagy valahonnan "loptad"?...

Ja!a kérdezőnek:Nem volt ilyen ismerősöm,de tutira megijednék tőle,úgyhogy remélem,nem is lesz!!!!

2010. jún. 10. 15:12
 9/15 anonim ***** válasza:
12:47 --> :O ez durva volt :)
2010. jún. 10. 16:54
 10/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! elsőnek: a skiziphrénia valóban nem egyenlő a többszörös személyiséggel,vagy két énnel amit te irsz.
2010. jún. 10. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!