Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Figyelemhiányom van?

Figyelemhiányom van?

Figyelt kérdés
Leszögezem az elején, nem tudom mit jelent pontosan az a szó, hogy "figyelemhiányos". Csak barátnőm szokta mindig rám mondani. Tehát, észrevettem, hogy a kapcsolatunk alatt engem eléggé zavarni szokott, ha nem velem tölti a szabadidejét, vagy ha mással beszélget inkább, sőt az is, ha messengeren nem nekem ír előbb vissza, hanem másnak... Hozzáteszem, nincs sok szabadideje, heti 1-2x szoktunk találkozni. És ha elvésznek azok a napok, amiket nem velem tölt, akkor elég kevés idő jut úgymond nekem. Nem akarom, hogy emiatt problémák adódjanak a kapcsolatunkban... Van erre valami megoldás?

2018. febr. 28. 21:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem te inkább féltékeny vagy :D
2018. febr. 28. 21:44
 2/5 A kérdező kommentje:

Jobban belegondolva lehet, hogy igazad van :/

És ezt ki lehet küszöbölni valahogyan?

2018. febr. 28. 22:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Bocs, de "negatív" leszek. Nem hiszem, hogy lenne megoldás.

Szerintem ez nem "figyelemhiány" és nem is féltékenység.

Neked több együtt töltött időre lenne igényed, mint a jelenlegi heti egy-két alkalom; neki meg valamilyen okból elég ennyi is, sőt, még sok is, ezért részesít előnyben más programokat/személyeket a szabadnapjain.

Nem akarlak elkeseríteni, de ez hosszú távon nem fog működni. Te mindig egyedül fogod érezni magad, sóvárogni fogsz a jelenléte iránt, és szomorú leszel, ha még azt a heti egy-két találkozási lehetőséget is kihagyja. Neki meg jó így, nem akar változtatni. (Amúgy sincs értelme erőltetni. Láthatóan még csak kompromisszumot sem tudnátok kötni, hiszen már most is "te vagy a bűnös", amiért egyáltalán szóba merted hozni, hogy neked nem jó, hogy a háttérbe szorulsz.)

Én személy szerint az intenzív kapcsolatot preferálom, olyanba bele se kezdenék, ahol előre lehet tudni, hogy csak heti egy-két alkalommal találkozunk. És úgy gondolom, hogy ha két ember valóban szereti egymást, akkor minél több időt akarnak együtt eltölteni; és ha tényleg akarják, akkor ezt meg is tudják oldani.

Az első években nálunk is problémaforrás volt ez, mert én egy-két napot is nagyon nehezen bírtam ki, neki meg nem okozott gondot még akár három vagy négy nap sem, mert ha sokat dolgozott, akkor ő már "fáradt" volt átjönni, vagy elmenni valahova. De azért általában meg tudtuk találni a "közös nevezőt": heti 3-4 alkalom.

Az utóbbi egy-két évben pedig már én is elvagyok három napig is, mert már én is "fáradt" vagyok munka után átmenni. :D

De így is még mindig heti 3-4-szer találkozunk legalább, időnként többször is, és érdekes módon már neki is ez a "minimum igényszint"; szóval mindketten nyavalygunk, hogy jó lenne több időt együtt tölteni.

De nem gondolom, hogy ez egy általános jelenség lenne; szerintem a lazán kötődő párok előbb-utóbb szétmennek inkább.

2018. febr. 28. 23:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Akkor én is megpróbálok vele kompromisszumot kötni :D

Ha nagyon szeret, akkor meg tudjuk oldani remélem.

2018. márc. 1. 11:05
 5/5 anonim válasza:
nem fog szerintem hosszu tavon mukodni.. megfogod unni vagy o teged konnyen eldobhat ha talál izgalmasabb dolgokat.. szerintem beszelj vele hogy hianyzik neked es hogy vele szeretnel beszelni stb.. hivd el randira ha van ideje, és kezdemenyezz te többet ha fiu vagy. hany evesek vagytok?
2018. márc. 18. 17:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!