Rokkantak: milyenek a pesti a bizottságok? Nemsokára megyek felülvizsgálatra. Mentális betegséggel. Depresszió, kényszer, skizofrénia. Jobban nem vagyok, nem vesznek fel sehova, alig tudok kimouzdulni. Mire számítsak?
Bizottsága válogatja. Nekem az elmúlt majd' 10 évben volt kb. 4 vagy mennyi felülvizsgálatom, eddig egy esetben fogtam ki egy elég lekezelő, egyben idegbeteg hölgyeményt, aki gyakorlatilag hamis vallomást akart belőlem kicsikarni. (Nem kábszereztem soha az életemben, amit ő nem hitt el, és percekig ment a szájkarate, hogy ismerjem el, hogy már pedig drogoztam, ő ezt akarja hallani, csak ki kell mondanom... nem mentem bele a játékába, végül ugyanúgy megadta a százalékot.)
Összes többi esetben normális bizottsággal álltam szembe. Azt már megtanultam, hogy nem szabad rájátszani a meglévő betegségedre, nyugodtan jelenj meg rendes ruhában, ne úgy, mint egy csöves, ha férfi vagy, borotválkozz meg, stb., ezeket jó esetben értékelni fogják. A legutóbbi alkalommal nagyon barátságosak, segítő szándékúak voltak, szépen kiálltam, elmondtam 1-2 infót a betegségemről, amikre kíváncsiak voltak, meg azt is, hogy a gyógyszerekkel egész jó állapotban vagyok, el tudom látni magam, dolgozom 6 órában stb. stb.
Szóval, hogy válaszoljak is a kérdésedre: attól függ, kit fogsz ki, és annak éppen milyen napja van. A jó hír, hogy túl leszel rajta.
ps.: annyit még hozzátennék, hogy a pszichiátriai eseteket nem igazán merik ilyen szempontból "bántani", meg kidobni az ellátási rendszerből, egyszer történik egy Combino-gyilkossághoz hasonló eset, rögtön jön a kérdés: "ki volt ennek az embernek az orvosa?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!