Aki bántalmazó közegben nőtt fel, nagyobb-e az esélye a megfelelési kényszer kialakulására?
Inkább annak nagyobb az esélye, hogy bizalmatlan lesz mindenkivel szemben. Nem fogja elhinni ha dícsérik vagy biztatják, mert nem tudja milyen az őszinte kedvesség.
Bezárkózik és elmarja maga mellől az embereket, mert ez a védelmi mechanizmus az évekig tartó verbális bántalmazás ellen.
Sokkal nagyobb,mint aki szeretetteljes,toleráns közegben nő fel.
Miquel,miért? Te is,tudod,hogy a megfelelési kényszer természetellenes és beteges dolog,mert feszültté,szorongóvá,depissé tesz...Az a jó,ha valaki csak magának akar megfelelni!
Miquelnek igaza van. Az értelmes tudásalapú hozzászólás az provokáció? Érdekes.
De visszatérve a kérdésre. Én bántalmazó közegben nőttem fel. Nincs bennem mások felé semmilyen megfelelelési kényszer. Viszont perfekcionista és maximalista vagyok. Magam miatt. Mert magamnak nem tudok megfelelni. Valószínű azért mert a szüleimnek meg másnak sem feleltem meg soha. De saját magamon kívül mások véleménye őszintén nem érdekel. Csak a saját értélrendem. Ha valamit megcsinálok úgy ahogy terveztem az siker. Nem várok dicsétetés ha leszólják sem érdekel. Mert tisztában vagyok vele, ha jó és ez nekem elég. Ha nem jön össze az nagyon bánt és elkeserít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!