Mit javasoltok szorongás és pánik ellen?
Esetleg próbálj itt tájékozódni:
https://www.youtube.com/watch?v=BzRxdM-5MU0 Félelmeink és gátlásaink leküzdése
Nekem csak pszichológussal sikerült legyőznöm a szorongásomat, mert már a mindennapi eseményeket is befolyásolta, minden gondolatomat ez töltötte ki, és szó szerint belebetegedtem. A szorongás mellé megfelelési kényszer is társult (magamnak akartam megfelelni), ráadásul testi és lelki gondjaim is voltak, szóval már elég rosszul éreztem magam. Kb két és fél hónap alatt sikerült feloldani bennem minden rossz érzést/gátlást, és találtam új módszereket is (pl. stresszoldó színező), amivel tudom enyhíteni az állandó görcsölés, agyalás következményeit.
Eleinte azt hittem, hogy menni fog egyedül is, túlteszem magam rajta, de egyre rosszabbul lettem. Életem legjobb döntése volt, hogy elmentem az iskolapszichológushoz, nagyon sokat segített. Az a lényeg, hogy tudod, szeretnél kitörni ebből a helyzetből, merj segítséget kérni. Sokkal jobb lesz utána. Ha pedig szeretsz kreatív lenni, akkor próbáld meg a színezőt. :) Órákra kikapcsolja az agyam, és pont erre van szükségem, egy menedékre.
L/19
Utolsó vagyok
Még annyit szeretnék mondani, hogy szerintem az is nagyon fontos, hogy legyen elérhető/megvalósítható céljaid, amik minden nap motiválnak arra, hogy felkelj az ágyból, hogy tudd, most tehetsz azért, hogy jobb legyen a jövőben. Nekem ez is nagyon sokat segített, ha nem tudnám, hogy mit fogok tanulni ősztől az egyetemen, akkor nem tudom, hogy szenvedném végig az érettségit. Motivációval is nehéz, nemhogy anélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!