Ilyen a gyász? Ez így rendben van?
Fogadd részvétem.
Teljesen normális, amit érzel, a gyász első fázisaiban még nem megy a sírás (legalábbis nekem sem ment), utána elő fog törni az igazi fájdalom (mindenkinek máskor jön el, kinek előbb, kinek később), amit viszont ne fojts el, sírd ki magad mindenképp. Elhiszem, hogy nagyon rossz érzés, hogy nem voltál mellette, de ne hibáztasd magad, ne legyen bűntudatod, mert így még nehezebb lesz majd később feldolgozni. Legyél sokat a kisfiaddal, a családdal, barátokkal, minden jót és sok erőt kívánok.
Részvétem.
Szerintem mindenképp keress egy szakembert akinek beszélhetsz erről. Segíteni fog.
Szia!
Fogadd részvétem!
A gyász és egyéb gyászreakció legalább 6 hónapig normális pszichológiai szempontból. Van, akinél ez tovább is elhúzódhat. Sok mindentől függ.
Tapasztalatból mondom, hogy mihamarabb keress fel egy jó pszichológust. Vannak kimondottan olyanok is, akiknek a gyászfeldolgozás az egyik területük. Nekem egy ilyen nagyon-nagyon-nagyon sokat segített.
Olyan állapotban mentem el hozzá, amikor már magam is meg akartam halni, csak annyira kész voltam, hogy nem volt erőm a megtételhez.
Azóta még nagyobb értelmét látom az életemnek...
Remélem, sikerült fényt vetni arra, mennyit segíthet.
Nagyon sok lelkierőt és Isten segítségét kívánom Neked.
Imádkozom érted.
Részvétem :(
Hasonlóakat éreztem én is mamám halálakor. Amikor elmondták nekem, akkor mintha árammal ütöttek volna meg, de aztán napokig nem éreztem semmit. A temetésen viszont kitört belőlem, amikor olvasta a pap a szöveget és mondta a nevet...ott végem lett. Sose sírtam úgy se előtte se azóta mint akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!