Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyen a gyász? Ez így rendben...

Ilyen a gyász? Ez így rendben van?

Figyelt kérdés
4 napja halt meg apukám. Egyre rosszabb állapotban van a lelkem. Egy egész napos nyomás (nemtudom elmagyarazni jobban) van rajtam. Nem sírok... Valamiért nem tudok sírni. De nagyon rossz érzés. Sosem éreztem még ehhez hasonlót! A lelkem romokban. És egyre csak jobban nyomja a lelkem az a valami. Félek, hogy rossz vége lesz, nemtudom mennyire fog még ennél is rosszabb lenni. Talpon kell maradnom, itt a kisfiam! Rettegek szó szerint a temetéstől. Nem akarom látni, ahogy a földbe teszik, olyan jó ember volt ő ehhez... Nem ezt erdemelné. Emberek közé sem mennék, de nyilván a temetés egy kötelező dolog. Vártam, hátha eljon és elkoszon valami képpen, álmomban vagy este amikor gyertyát gyűjtök neki, ad valami kis jelet... De sajnos eddig hiába vártam! Utolsó pár hónapban nem látogattam! Sosem bocsátom meg magamnak!! Sosem... :( Ilyen a gyász? Vagy valami nagyon nincs rendben velem??

2018. febr. 20. 13:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Fogadd őszinte részvétem! Ilyen a gyász. Még csak 4 napja történt, ez igy rendben van. Az idő segiteni fog. Egy évig is eltarthat.
2018. febr. 20. 13:56
 2/8 anonim ***** válasza:

Fogadd részvétem.

Teljesen normális, amit érzel, a gyász első fázisaiban még nem megy a sírás (legalábbis nekem sem ment), utána elő fog törni az igazi fájdalom (mindenkinek máskor jön el, kinek előbb, kinek később), amit viszont ne fojts el, sírd ki magad mindenképp. Elhiszem, hogy nagyon rossz érzés, hogy nem voltál mellette, de ne hibáztasd magad, ne legyen bűntudatod, mert így még nehezebb lesz majd később feldolgozni. Legyél sokat a kisfiaddal, a családdal, barátokkal, minden jót és sok erőt kívánok.

2018. febr. 20. 13:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Részvétem.

Szerintem mindenképp keress egy szakembert akinek beszélhetsz erről. Segíteni fog.

2018. febr. 20. 14:42
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Sok mindentől függ, leginkább a szeretet mélységétől hogy a hiánya mekkora fájdalmat okoz valakinek. A reménység tudja enyhíteni a gyötrelmet melyet érzel mindaddig amíg vissza nem kapod. Ezt szó szerint értsd. Nemsokára újra élhet itt a földön tökéletes egészségben. A Biblia ígérete szerint, melyet a Teremtő leíratott el lesz törölve az Ádámi bűn büntetésének következménye mely betegség, öregség és halál. Vannak akik nagyon hálásak ezért, így el tudják viselni a szenvedést. Közel van ez az idő amikor nem lesz gyász, hanem szeretteink újra élhetnek ezen a megtisztított földön. A kérdés az, akarjuk-e megismerni azt a személyt aki lehetővé teszi ezt?
2018. febr. 20. 14:59
 5/8 anonim ***** válasza:
34%

Szia!

Fogadd részvétem!

A gyász és egyéb gyászreakció legalább 6 hónapig normális pszichológiai szempontból. Van, akinél ez tovább is elhúzódhat. Sok mindentől függ.

Tapasztalatból mondom, hogy mihamarabb keress fel egy jó pszichológust. Vannak kimondottan olyanok is, akiknek a gyászfeldolgozás az egyik területük. Nekem egy ilyen nagyon-nagyon-nagyon sokat segített.

Olyan állapotban mentem el hozzá, amikor már magam is meg akartam halni, csak annyira kész voltam, hogy nem volt erőm a megtételhez.

Azóta még nagyobb értelmét látom az életemnek...

Remélem, sikerült fényt vetni arra, mennyit segíthet.

Nagyon sok lelkierőt és Isten segítségét kívánom Neked.

Imádkozom érted.

2018. febr. 20. 15:47
 6/8 kikkina88 válasza:
Fogadd oszinte reszvetem...tudom mit erzel 8 honapja halt meg anyukam.akk ugy ereztem en is meghalok.lanyaim miatt kellet erosnek maradnom.temetesre nyugtatot vegyel be v szurass inkekciot tudom tanacsolni.pokoli lesz azt vegigcsinalni de utanna vmiert konnyebb.nem jobb de konnyebb.az egy valasztovonal vhogy.es mondhatom idovel konnyebb lesz egyutt elni hianyaval.ennyi ido elteltevel mar tudok rola siras nelkul beszelni.nagyon hianyzik.nagyon szeretem meg mindig,de elfogadtam h ez van.mar csak apu maradt nekem...meg persze a gyerekeim ferjem de az nem ugyanaz.
2018. febr. 21. 06:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek!
2018. febr. 21. 13:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Részvétem :(

Hasonlóakat éreztem én is mamám halálakor. Amikor elmondták nekem, akkor mintha árammal ütöttek volna meg, de aztán napokig nem éreztem semmit. A temetésen viszont kitört belőlem, amikor olvasta a pap a szöveget és mondta a nevet...ott végem lett. Sose sírtam úgy se előtte se azóta mint akkor.

2018. febr. 21. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!