Miért félek egy elkötelezett párkapcsolattól? Mi a jó a házasságban?
Nem csak arról van szó, hogy nem tartom magam elég jónak.
Ráadásul alig csajoztam.
Egyáltalán miért olyan jó, mi jó benne?
Én akiket ismerek és házasok ott folyamatosan jönnek a gondok,veszekedés,állandóan problémák megoldása,ki hűl az ágy és akkor gyerekről még nem is beszéltem.
Mi a jó abban, hogy minden nap együtt vagy valakivel?
Nincs magánszféra,már nem vágysz úgy a másikra.
30 alatt meg aki csajozik és max pár éves kapcsolatai vannak valahogy boldogabbnak tűnnek.
Miért nem tudom elengedni fejben ezt az életmódot,gondolkodást?
Miért nem látok én is olyan nagy értéket egy mély párkapcsolatban,házasságban?
Ráadásul alig csajoztál. Talán ez is elmond valamit. Nem mindenkinek jut eszébe házasságon gondolkozni,és elköteleződésen aggódni,akinek nincs is komoly párkapcsolata. Természetesen külső szemlélőként minden máshogy néz ki. Kortól is sokban függ.
Ha egyszer lesz egy komoly párlapcsolatod,ahol a másik a legjobb barátod,társad,szerelmed,mindent másképp látsz. Nem akarsz többé keresni,válogatni,egyedül lenni egy percet sem,mivel vele minden jobb,könnyebb. A házimunka,a befizetések,az boltba járás is egy esemény,nem csak napi rutin. A másikkal minden jobb. Nem is beszélve arról,amikor jönnek a gondok,a betegségek,és tudod,hogy van egy stabil pont az életedben,aki mindig ott lesz,és számíthattok egymásra.
Persze ez nem egyenlő azzal,hogy nincs többé magánszférád,és nincs többé más csak ő. Meg lehet ezt normálisan is oldani. Csak sokan abba a csapdába esnek,hogy miután összeházasodnak,elpunnyadnak,többé nem járnak szórakozni,megáll az élet,és belesavanyodnak. Ismerek néhány fiatal párt,akik házasok,együtt élnek,de kívülről olyanok mint egy átlagos pár. Eljárnak szórakozni,hülyéskednek,vannak barátaik,teendőik külön-külön is,az hogy ők özzetartoznnak és együtt élnek az nem is látszik különösebben külső szemmel.Ez csak nekik ad egy plusz biztonságot,elköteleződést. Nagy felelőséggel jár,ezért a legtöbb férfi sírva menekülne tőle. De persze meglehet ezt házasság nélkül is oldani.Senki sem kényszerít rá. Sokan élnek együtt boldog élettársi kapcsolatban is,és nem házasodnak össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!