Ti már hívtátok valaha a lelkisegély szolgálatot? Hasznos volt?
én eddig 2x-er hívtam őket.
nem éreztem különösebben hasznosnak.
annyiban volt jó, hogy egyszer éjjel volt, és nem volt kivel beszélnem, ki tudtam adni, ami bennem volt, másik esetben krízishelyzetben voltam, és szintén.
az éjszakainál rendes volt a nő, de mivel bevallása szerint nem pszichológus volt, nem tudott hatékonyan segíteni.
a nappali hívás esetében egy kifejezetten arrogáns nő volt, unott hangon, és alig akarta hagyni, h. elmondjam, ami bánt.
mondta nekem: de már elmondta, de már elmondta!
mondom, nem mondtam el, most akarom elmondani, az csak egy pár mondat volt, bevezetőként, hogy értse a kontextust.
akkor jöttem rá, nem is figyelt arra, mit mondtam neki, és nem is tudott jó válaszokat adni, amiből azt éreztem volna, h. megérte felhívni.
legyen előtted óra, és figyelj, h. csak pár percet beszélhetsz.
tűzoltásra jó, de a problémáidat nem fogja orvosolni.
újfent meg tudom erősíteni, amit mondtam.
legutóbb áldozathibáztató attitűddel találkoztam.
elmondtam a problémámat, ajhol engem ért durva sérlem és megaláztatás.
a hülye nő meg ilyen dumával jött, hogy de az én felelősségem, h. belementem a helyzetbe, ez az én felnőtt döntésem volt.
mondom, de jóhiszeműen mentem bele, mert nem gondoltam, h. átvernek, kihasználnak.
majd ugyanúgy kárálta, h. az én döntésem volt.
haaz ember szarul van, és ilyen helyzetben, pont arra van szüksége, h. vki. így viselkedjen vele, mint ez a teljesen hozzá nem értő lelisegélyes nő.
letettem a telefont, és megköszöntem a nagy semmit.
teljesen inkompetens, erőszakos, ostoba nő volt.
szerintem csak pszichológusokat lenne szabad alkalmazni, ezek a gyorstalpalók annyit is érnek.
nem hogy nem lettem jobban, hanem kifejezettenrosszul vagyok, mióta hívtam őket.
Helo! :))
Nekem is van tapasztalatom. :)
Általában jó. Volt időszak, amikor hetente hívtam őket. Elgondolkodtató h vajon miért? ...na majd elgondolkodom.
De!!!
Volt egyszer nekem is tapasztalatom áldozathibáztató magatartással. Rosszabbul éreztem magam utána. Aztán elkönyveltem h az illető valószínű nem igen konyíthat a munkájához. Arra talán jó volt viszont, h egy kicsit fejbe kólintott. Megértő abszolut nem volt. Azt mondta:) mit szolnék én hozzá ha felhivna ismeretlenül h fáj a hasa. Tulajdonképpen arra akart rávezetni talán h a telefonálgatással nem sokra megyek. Már arra gondoltam h talán jegyzetelték hányszor hívtam őket! :) :) :)
De egy fontos dolgot tanácsolt: mindegy h mit, de valamit csináljak máskép mint eddig és figyeljek. Várjam az eredményt.
Még ennek a hivásnak is volt haszna. Nem rögtön hanem inkább hosszabb távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!