Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyult már ki valaki szociál...

Gyógyult már ki valaki szociális fóbiából? Hogyan sikerült?

Figyelt kérdés
Házból alig merek kimozdulni. Minden egyes nap szomorú vagyok és meg akarok halni. Nem bírom tovább nincs 1mp örömöm sem emiatt. Olyanok írjanak akik már meggyógyultak.
2010. jún. 1. 11:10
 1/7 anonim ***** válasza:

párom

került 2 évembe,de rendbejött

tölem nem "félt" egyedül,de a többségtől...leirni nem lehet...

pszichológushoz nem tudtam elrángatni,pedig azzal gyorsabb lett volna a folyamat,nked ajánlom...

fokozatosság...melóba muszáj volt járnia,de utálta...annyit volt ott amit nagyonmuszáj...eleinte csak a ház alatt levő boltba mentünk együtt,utána a 2 saokra levő cukrászdába,a szüleimhez,suliba,egyre távolabb...utána egyedül ment le a kisboltba a cukrászdába,és egyre távolabb...

megszokta

bár még mindig látom nlha a szemében azt a "csak hozzám ne szoljon egy idegen" tekintetet...

pedig ránézésre egy életvidám huszonéves jóképű pasi..

2010. jún. 1. 11:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Tisztelet a kitartásodnak és a türelmednek. 30 éves ff-i vagyok. 1 éve nekem is volt hozzád hasonlóan kedves barátnőm. Sajna félelmeim miatt lemondtam ezt a kapcsolatot. Olyan nehéz találni ilyen rendes lányokat. A legtöbb embernek fogalma sincs min mennek keresztül az ilyen betegségben szenvedők. A legtöbben akiknek beszéltem erről a problémámról nem tudják megérteni. Sőt a saját családtagjaim sem. Ilyeneket mondanak hogy: bebeszéled magadnak, szimulálsz, ne légy már ilyen.
2010. jún. 1. 12:00
 3/7 anonim válasza:

Velem ugyan még nem volt ilyen, de légy kitartó. Meg lehet gyógyulni.

Nagybátyám van hasonlóan, és úgy tűnik segít neki. Próbáld meg.

2010. jún. 1. 12:29
 4/7 anonim ***** válasza:

első vagyok ismét

pszichológus?

azért a kapcsolatért kár volt,megéri kitartónak lenni 8párom is kérte többször is,hogy ne szenvedjünk,hagyjam őt,keressek olyat akivel ki lehet mozdulni,de makacsabb voltam,ma már ő kezdeményez 1-1 olyan programot is,ahol társaság (igaz,csak a megszokott emberek) is van,nem csak kettesben séta eldugott helyen)

barátaid sincsenek? normálisabb rokonok?

ez igenis probléma,amiből ki kell gyógyulni,mert ha hozzátársul depresszió (nagyonkönnyen előjön),akkor nagyon nehéz kilábalni ebből

egyedül meg nem fog menni

2010. jún. 1. 16:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Pszichológushoz jártam kb 2.5 évig. Aranyos volt meg segítőkész. Sajna nem tudott segíteni. Magánnál is voltam, eredménytelenül. Pszichiáterem is írt fel gyógyszereket-nem segítenek. Vannak barátaim, rokonaim. Ahogy említetted a depresszió már rég beköszöntött az életembe, így velük sem találkozom. Amitől elmúlt a félelmem: alkohol+nyugtatók, jó sok. Ki is készültem tőlük, most keresek valami életképesebb gyógymódot.
2010. jún. 1. 16:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Vannak barátaim, rokonaim.

helyesbitve: voltak barátaid,vannak rokonaid,de te messziről elkerülöd őket...

dolgozol? ott is rosszul érzed magad?

uj munkahely? néha nagyonsokat segit..

agykontrol?

2010. jún. 1. 17:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Orvos nem enged dolgozni, 3 hónapja táppénzen vagyok a betegségem miatt. Jelenlegi munkakörömbe nem is enged vissza. Veszélyes munkát végeztem,nem is csinálnám tovább. Rem nem rúgnak ki, és akad más jellegű munka. Agykontroll könyvet olvastam egy párat. Ehhez hasonló tanfolyamot elvégeztem már. Tesómék voltak ilyen agykontrol tanf.-on,szerintük is jó lenne nekem. Ha összeszedtem magam talán rápróbálok. Köszönöm a válaszokat.
2010. jún. 1. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!