Depresszio, szorongas, onygilkossagi gondolatok, elet ertelmenek folytonos keresese. Mit tegyek?
Sziasztok!
17 eves lany vagyok. Nagyon sokat, foleg mikor egymagam vagyok, olykor estenkent olyan gondolatok futnak at a fejemen, mint pl. Mi is az ertelme az eletnek,valakinek vajon jo az h en itt vagyok a foldon, hiszen sokszor tunik ugy mintha csak rontanam a levegot, mintha teljesen haszontalan lennek. Iskolat valtottam egy eve. Uj osztaly, nehez beilleszkedni. Sokaig volt, h nem tudtam, hogyan menjek oda masokhoz, akiket nem ismerek, akikrol nem tudok semmit. Feltem, h mas vagyok mint ok, es majd nehezen tudok beilleszkedni. Ezzel nagyon nem lottem melle. Kemeny kuzdelem volt nekem az a par honap, igen mely ponton voltam, ugyh azok akik jobban odafigyeltek, tudtak, h nincs vmi rendben. De senki sem volt aki oda jott volna hozzam megmenteni, kihuzni a szakadek melyerol. Vegul aztan csak sikerult kialakitani az en kis barati koromet, de ugy erzem nem ez a celallomas. Nem olyan kozeli a viszonyunk. Nem erzem azt, h ok tenyleg igaz baratok lennenek, hiszen akihez a legkozelebb allok, neki csak a sajat kozolni valoja a fontos, abba meg szarik bele, h velem mi ujsag, az en lelki vilagommal. Mindig meghallgatom, tanacsot adok, kommentalom. O meg ha el is mondom az en erzeseimet, csak ul neman, meghallgatja, de mintha nem is hallana. Nehez egy ilyen barati korbol kimozdulni. Tehat mindig ilyen dolgokon gondolkozom estenkent, es ezek nem hagynak aludni. Nehezen alszom el. Olykor rossz remalombol ebredek. Ezek miatt folyton faradt vagyok mostanaban. Jegyeim se tul jok az iskolaban, amit a szuleim nem neznek jo szemmel. Felek, h meg fogok bukni olyan targyakbol, amikbol elotte meg volt a stabil negyes. Az apam egyfolytaban szapul. Probalok mindig megfeleloen viselkedni vele, mert nagyon gyorsan ki lehet hozni a sodrabol akar egy rossz szo miatt(ami normalis embernek fel se tunne, es semmi karomkodasrol nincs szo)... Ha meg nincs semmi megvetni valo velem kapcsolatban, akkor a sulyommal jon, h milyen kover vagy, duci, dagi, kalacskepu stb... Ilyen jelzoket hasznalva.(mellesleg 157cm, 55kg vagyok) Mar az anorexia "elkezdtem" egyszer nem jutottam sokaig, csak par napig, de egyszeruen nem tudok fogyni.
Ezt igazabol csak azert irom ki, mert nekem is jol esik vegre, illetve, ha valaki meg egy cipoben jar velem, tudja, h nincs egyedul!
Szia!
Nocsak, nocsak ... meglátásom szerint segítségre (akár iskolapszichológus, akár egy közeli barát) van szükséged. Kicsit elveszettnek tűnsz. Édesapád egy inkompetens bunkó, bár valószínű hogy vele sincs minden rendben hogyha rutinból sértegeti a lányát. Nagyon sok kitartást kívánok hozzá, borzasztó hogy az Y generációnak semmi öntudata sincs, a pszichológiát meg valamiféle varázslatnak tekintik, amivel ki lehet olvasni az emberek gondolatait. Ezzel csak az a baj, hogy az önbizalmadat a béka segge alá fogja taposni, a férfiakról alkotott képed olyan torz lesz mint egy Van Gogh festmény és bizony depressziós és motiválatlan leszel. A depressziónak egyenes következménye az, hogy rossz jegyeid lesznek ami meg beindít egy öngerjesztő folyamatot, ami nem sülhet el jól. Merj segítséget kérni, legyél erős, meg tudod csinálni!
Ami pedig a fogyásodat érinti, ahelyett hogy éheztetnéd magad kezdd el számolni a kalóriákat! Ajánlom figyelmedbe a www.kaloriabazis.hu -t, ami lehetőséget ad rá. Naplózni tudod hogy miket fogyasztasz egy nap, mennyit fogytál, vagy épp mennyi fogyás várható. Ha tartod mondjuk a napi 1500 -2000 bevitt kalóriát és még sportolsz is mellette valamit (ami így év vége felé kicsit lehet nehéz lesz, de mondjuk elmehetsz edzőterembe) akkor pár hét alatt már le is tudod dobni az első kilókat.
Remélem tudtam segíteni, és mégegyszer erőt, egészséget, kisasszony! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!